Selimiye Ovası Modern Sistemle Sulanacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Muğla'da inşa edilen Milas Selimiye Ovası Sulaması inşaatının tamamlandığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Selimiye Ovası'nın topraklarına bereket katacak ve 8 bin 300 dekar araziyi modern borulu şebeke ile sulayacak tesisin sulama sezonuna yetiştirildiği belirtildi.

DSİ tarafından inşa edilerek işletmeye alınan Milas Derince Barajı'nda doluluk oranının yüzde 70 seviyesine ulaştığının kaydedildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bu kapsamda, Muğla'nın münbit toprakları 2015 yılı sulama mevsimine hazır hale getirildi. Selimiye Ovası Sulaması, Mayıs 2015 tarihinde Milas ilçesinde düzenlenen merasimle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından hizmete açıldı."

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Bakan Veysel Eroğlu da Muğla için hız kesmeden çalışmaya devam edeceklerini bildirdi. Eroğlu, açıklamada, "Derince Barajı'nda biriken su ile Muğlalı çiftçilerimiz 2015 yılında sorunsuz bir sulama mevsimi geçirecekler, çiftçilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA