Oymapınar'da TÜBİTAK Bilim Fuarı

Tübitak 4006 Bilim Fuarı projesi kapsamında Manavgat’ın Oymapınar Ortaokulu öğrencileri tarafından üretilen 28 proje sergilenmeye başlandı.

Oymapınar'da TÜBİTAK Bilim Fuarı
Tübitak 4006 Bilim Fuarı projesi kapsamında Oymapınar Ortaokulu bahçesinde düzenlenen açılış törenine, Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aşur Eker, Oymapınar Baraj Müdürü Zafer Savur, Oymapınar Mahalle Muhtarı Kemal Öz, Okul Aile Birliği Başkanı Serdal Tüter, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

2 gün açık kalacak Tübitak 4006 Bilim Fuarı’nda öğrenciler tarafından geliştirilen projeler sergilenecek. Ülke genelinde sadece ortaokulların yararlandığı ’Tübitak 4006 Bilim Fuarı’ projesi kapsamında Oymapınar Ortaokulu’nun maddi destek almaya hak kazandığını belirten Oymapınar Ortaokulu Müdürü Demet Akça; "Tübitak 4006 Bilim Fuarı kapsamında okulumuz ve Tübitak’ın işbirliğiyle öğrencilerimiz tarafından 28 proje üretilmiştir. Fuarımızda amaca uygun olarak araştırma projeleri ve araştırma-geliştirme projeleri yer almaktadır. Tübitak ile aynı amaç doğrultusunda çalışılarak öğrencilerimize; esnek düşünebilme, problem çözebilme, araştırma yapabilme var olan fikri geliştirebilme ve tüm bunları kavrayarak yeni bir ürün ya da tez ortaya koyabilme becerileri kazandırdık. Projelerimiz; 12 öğretmen arkadaşımızın danışmanlığında 65 öğrencimizle yürütülmüştür” dedi.

Açılış töreninin ardından Okul Müdürü Demet Akça ve proje yürütücüsü Türkçe Öğretmeni Nurcan Albayrak, protokol üyeleri ve davetliler ile birlikte sergiyi gezdiler.
Kaynak: İHA