Milletvekili Tunç Açıklaması 'Siyaset Değil Hamaset Yapıyorlar'

AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç beraberinde İl Genel Meclis Üyesi Regaip Bayraktar, Kozcağız Belde Başkanı Giray Gülsoy ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte Kozcağız beldesine bağlı, Boğazköy Şarköy, Mamak ve Sofular köyünü ziyaret etti.

Milletvekili Tunç Açıklaması 'Siyaset Değil Hamaset Yapıyorlar'
“BARAJ YAPILMAKSINDAN RAHATSIZ OLAN MUHALEFET VAR”

Bartın il merkezi ve Kozcağız beldesini sel taşkınlarından koruyacak iki önemli proje olan Kozcağız Barajı ve Kışla Barajının yapılmasından rahatsız olan muhalefet olduğunu belirten Milletvekili Tunç, “Kozcağız Barajının Şarköy Boğaz Mahallesinde Kozcağız çayı üzerinde, Kışla Barajının da, Kozcağız Çayına soldan katılan Hasankadı’dan gelen Güney Deresi üzerinde inşaatına başlanan Kozcağız, Kışla ve Kirazlıköprü baraj inşaatlarının taahhüt edilen tarihlerde tamamlanması için çalışmaların titizlikle sürdüğünü belirterek; “Bartın için çok önemli olan bu dev yatırımları Bartın’a kazandırmak için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Fakat muhalefetin engellemek için ellerinden geleni yaptıkları görüyoruz” dedi.

Milletvekili Tunç:”Muhalefetin siyaset değil hamaset yaptıklarını görüyoruz Kışla ve Kozcağız barajı ile ilgi yalan yanlış bilgilerle halkı kışkırtmaya çalıştıklarını, sanki halkın mağdur edileceği dedikodularını yayarak burada kendi siyasi emelleri uğruna 60 yıldır sadece konuşulan hayata geçirilemeyen dev projeden nasıl rahatsız olduklarını, yatırımların önünde eylem yaparak yatırıma karşı olduklarını görüyoruz. Onlar zaten herşeye karşılar, baraja karşılar, köprülere karşılar, havaalanına karşılar” dedi.

“BARTIN’DA DEVAM EDEN DSİ YATIRIMI 189 MİLYON LİRA”

9 Temmuz 2014 günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımı ile temeli atılan Kozcağız Barajının maliyetinin 83 milyon 350 bin lira olduğunu vurgulayan Tunç: Kışla Barajının maliyetinin 29 milyon 750 bin lira, Kirazlıköprü Barajı ikmal inşaatının maliyetinin de 60 milyon 150 bin lira Arıt Çayı ve yan dereleri 2. kısım taşkın koruma tesislerinin maliyetinin 1,9 milyon lira, Gecen Köyü Aygır Deresi Taşkın Koruma tesislerinin 9.2 milyon lira, Gökcekıran Köyü Büyükdere taşkın koruma tesislerinin maliyetinin 2,9 milyon lira, Zafer Köyü Kumluca Çayı 2. kısım taşkın koruma tesislerinin maliyetinin 1,8 milyon lira ve Bartın’da şu anda yapımı devam eden DSİ yatırımlarının tutarının 189 milyon lira” diye konuştu.

Milletvekili Tunç, 2015 yılı yatırım programında da yeni taşkın koruma projelerini hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA