Kartepe Belediyesi'nin Sıcak Yemek Yardımı Takdir Görüyor

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, kimsesi olmayan yaşlıların evlerine düzenli olarak sıcak yemek götürerek vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kartepe Belediyesi'nin Sıcak Yemek Yardımı Takdir Görüyor
Kartepe Belediyesi Sosyal Belediyecilik hizmetleri kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ediyor. Kartepe Belediyesi ekipleri ilçede yaptıkları tespit sonrasında evde yemek pişirecek kimsesi olmayan yaşlılara düzenli olarak günlük yemek dağıtımı uygulaması sürüyor. Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri yürütülen çalışmalarda, ilçe genelinde tespit edilen 47 aileye düzenli olarak iki öğün sıcak yemek götürülüyor. Kartepe halkı tarafından da takdir gören uygulamada yılbaşı itibarıyla 5 aylık dönemde 7 bin 281 öğün sıcak yemek dağıtımı yapıldı.

Evinde bakıma muhtaç ve yaşlı kimsesiz vatandaşlara yönelik uygulamanın Kartepe’de başarıyla hayat bulduğunu belirten Başkan Hüseyin Üzülmez, “Sıcak yemek yardımı projemizle, başta muhtarlarımızın tespitleri yanı sıra mahalle sakinlerimizin yönlendirmesi ile Kartepe’de bu anlamda ihtiyaç sahibi olan her bir hemşerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bir gün her birimizin ihtiyaç sahibi konumuna düşme ihtimali varken, bu duruma kayıtsız kalmak yerine imkanlarımızı seferber ederek, hemşerilerimiz tarafından da takdir toplayan bu hizmeti kesintisizi uygulamayı planlıyoruz. Kartepe sınırları içerisinde ikamet eden; hastalığından, yaşlılığından, kimsesi veya geliri olmadığından yemek yapamayan tüm gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşma hedefiyle yürüttüğümüz bu projemiz yanında bu yöndeki sosyal belediyeciliğin gereklerini de ilgili müdürlüklerimizin çalışmaları neticesinde, sistemli ve düzenli olarak yardım konularını çeşitlendirerek devam ettireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA