İznik'teki Yeşil Cami Restore Ediliyor

Bursa BüyükşŸehir Belediyesi, 1378'de LJandarlı Halil PaşŸa tarafından yaptırılan İznik'teki YeşŸil Cami'de restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışŸması başŸlattı.

İznik'teki Yeşil Cami Restore Ediliyor
İznik ilçe merkezinde 1. Murat Hüdavendigar döneminde yaptırılan ve minaresinde yeşŸil çini kullanılması nedeniyle YeşŸil Cami olarak adlandırılan tarihi yapının çevresi de yeniden düzenlenerek bölge, yaşŸam alanına dönüşŸtürülecek.

LJalışŸmaları yerinde inceleyen Bursa BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Recep Altepe, burada yaptığŸı konuşŸmada, İznik'in hem Müslümanlar, hem de Hristiyanlar için evrensel bir değŸer olduğŸunu belirtti.

İlçedeki tüm değŸerleri ayağŸa kaldırmak için çalışŸmalara başŸladıklarını söyleyen Altepe, şŸöyle konuşŸtu:

"ǖzellikle inanç turizmi açısından evrensel birçok değŸere sahip ilçede tarihi ve kültürel miras çalışŸmalarına ağŸırlık veriyoruz. Kültür ve Turizm BakanlığŸı ile yapılan protokol kapsamında surlardan antik tiyatroya ve Roma Yolu'na kadar ilçedeki tüm eserlerin sorumluluğŸunu BüyükşŸehir Belediyesi olarak üstlendik. LJalışŸmalara YeşŸil Cami ile başŸlıyoruz. Cami restorasyonu ve çevre düzenlemesi ile burası ayrıcalıklı bir yaşŸam alanı haline gelecek. Daha sonra sırasıyla tüm tarihi değŸerleri gün yüzüne çıkaracağŸız. Tarihi miras çalışŸmalarımızla Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını sağŸladık. İznik'te bu yıl aday listeye alındı. Ancak toplamda 160'ın üzerinde aday var. Bizim görevimiz, yapacağŸımız çalışŸmalarla İznik'i üst sıralara çıkarmak. LJünkü İznik, sadece Müslümanlar için değŸil Hristiyanlar için de önemli evrensel değŸerlere sahip."

İznik Belediye BaşŸkanı Osman Sargın da ilçeye yapılan yatırımlar için Altepe'ye teşŸekkür etti.

Kaynak: AA