Isparta'da Uyuşturucu Operasyonu

Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki uyuşturucu operasyonunda 5,5 kilogram baz morfin ile 2 kilogram afyon sakızı ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Isparta'da Uyuşturucu Operasyonu
Isparta Emniyet Müdürü Halil Altan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bugün gerçekleştirdiği operasyonda, Yalvaç ilçesinde plakası daha önceden belirlenen bir otomobilin durdurulduğunu belirtti.

Otomobilde bulunan M.F.T. ve H.İ.K'nın gözaltına alındığını kaydeden Altan, zanlılara ait otomobil ve evlerinde yapılan aramalarda, toplam 5,5 kilogram baz morfin ile 2 kilogram afyon sakızının ele geçirildiğini açıkladı.

Altan, zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiğini bildirdi.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın koordinesinde uyuşturucuyla mücadeleyi kararlıkla sürdürdüklerini ifade eden Altan, bu kapsamda Isparta'da bir yıl içinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen 799 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 121'inin tutuklandığını söyledi.

Altan, bu yılki operasyonlarda, 16 kilogram esrar, 423 gram eroin, 605 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı.

Kaynak: AA