Erzurum'da Çiftçiler Destekleme Konusunda Bilgilendirildi

Erzurum'da, tarımsal desteklemelerin daha fazla kesime ulaşabilmesi için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Erzurum'da Çiftçiler Destekleme Konusunda Bilgilendirildi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Akar, burada yaptığı konuşmada, tarımın, sağlanan desteklerle son dönemde büyük bir çıkış yaptığını ve ekonomiye önemli katkılar sağlayan bir sektör konumuna geldiğini belirtti.

İlin ekonomisi için vazgeçilmez unsuru olan tarımın her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Akar, şunları kaydetti:

"2002 yılında birkaç kalemde verilen tarımsal destekleme, bugün sektörün her alanına yayılmış, üretimden tüketime desteklenmeyen hiçbir kalem kalmamıştır. Tarımsal destekler, üretimi artırmanın yanında, kalite, sağlık, verimlilik ve kırsal kalkınma esas alınarak etkin bir politikaya bağlandı. Bu çerçevede tarım sektörüne, bitkisel üretimden hayvancılığa, kırsal kalkınmadan güvenilir gıdaya kadar birçok alanda önemli miktarda kaynak aktarıldı, üreticilerimize uygun koşullarda kredi imkanları sağlandı."

Akar, Erzurum'da 2002 yılında 57 milyon lira destek sağlandığını, 2014 yılında yaklaşık 80 milyon lira 2002-2014 yıllarında ise tarım, hayvancılık, arıcılık, su ürünleri sektörlerine toplam 847 milyon lira kaynak aktarıldığını belirtti.

Kaynak: AA