Davutoğlu: Yüzsüzce demokrasiden bahsediyorlar

Başbakan Davutoğlu "Şimdiye kadar bunlardan şiddete karşı bir söz duydunuz mu? Bir lanetleme duydunuz mu? 'Biz teröre karşıyız' dediler mi? Ama şimdi gelip İstanbul'da, İstanbullulardan oy istiyorlar ve sanki hiç bu şiddette payları yokmuş gibi yüzsüzce demokrasiden bahsediyorlar" dedi.

Davutoğlu: Yüzsüzce demokrasiden bahsediyorlar
Davutoğlu: Yüzsüzce demokrasiden bahsediyorlar
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerini eleştirerek, "Şimdiye kadar bunlardan şiddete karşı bir söz duydunuz mu? Bir lanetleme duydunuz mu? 'Biz teröre karşıyız' dediler mi? Ama şimdi gelip İstanbul'da, İstanbullulardan oy istiyorlar ve sanki hiç bu şiddette payları yokmuş gibi yüzsüzce demokrasiden bahsediyorlar" dedi.

Davutoğlu, Çekmeköy Belediyesi'nce Taşdelen Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, her gün yeni bir ufukla geleceğe yürüdüklerini söyledi.

Yüksekova'daki kardeşlerinin zorluklar içinde çok uzun yolculuklarla Van'dan gerçekleştirdikleri havayolculuğunu, bu sefer bulundukları yerden yapacaklarını ifade eden Davutoğlu, bunun kolay olmadığını anlattı.

Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"İki yıl gecikti. Niye biliyor musunuz? Şimdi İstanbul'a gelip de Kadıköy'de, Şişli'de barış türküleri söyleyen HDP'liler var ya onlara sormak lazım. Kim bu havalimanını geciktirdi? Orada çalışan işçilere saldıran, şiddet ve terör yapan, iş makinelerini kıran, doğuyu, güneydoğuyu kendi şiddetine tarumar etmeye çalışan bir terör örgütü. Ona karşı net tavır takınmayanlar şimdi İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da demokrasi söyleminde bulunmaya çalışıyorlar. Bugün Demirtaş demiş ki; 'Keşke o kurdeleyi Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte biz de kesseydik.' Keşke öyle olsaydı. Madem 'Keşke' dedin, keşke sen de iki yıldır süren her türlü baskıya ve iş makinelerini tahribe kadar giden zorbalığa, 'Yeter, durun, bu havalimanını Hakkarililer kullanacak' diyebilseydin. Şimdiye kadar bunlardan şiddete karşı bir söz duydunuz mu? Bir lanetleme duydunuz mu? 'Biz teröre karşıyız' dediler mi? Ama şimdi gelip İstanbul'da, İstanbullulardan oy istiyorlar ve sanki hiç bu şiddette payları yokmuş gibi yüzsüzce demokrasiden bahsediyorlar."

- "Bizi herhangi bir şekilde durdurabildiler mi?"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari Yüksekova Havalimanı'nı açtıklarını ve adını Selahaddin Eyyubi ilan ettikten sonra Şırnak'a geldiklerinde bir haber aldıklarını anlattı.

Hakkari'ye giden AK Parti otobüslerine taşlarla saldırıldığını ifade eden Davutoğlu, "İşte bir taraftan ülkenin doğusunda bu şiddeti, bu baskıyı yaparken, batısında her türlü marjinal gruplarla demokrasi söyleminde bulunuyorlar" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'a giderken bunların tek hedefinin AK Parti'yi zayıflatarak, Türkiye'nin 12 yıllık birikimini durdurmaya çalışmak olduğunu aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizi durdurabilirler mi? Durdurabilirler mi? 2002 seçimlerine giderken kurucu genel başkanımız ve kurucu liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a siyaset yasağı getirdiler. Zannettiler ki bizi durdurabilirler. Durdurabildiler mi? Durdurabildiler mi? 2004'te, 'genç subaylar rahatsız' diye darbe çağrıları yaptılar. Durdurabildiler mi? 2006'da Danıştay saldırısıyla, 2007'de de muhtırayla AK Parti'den bir cumhurbaşkanı seçilmesini engellemeye çalıştılar. Engelleyebildiler mi? 2008'de partimizi kapatmaya çalıştılar, davalar açtılar. Dimdik durduk, partimizi kapatabildiler mi? Bizi herhangi bir şekilde durdurabildiler mi?"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, 2013'te gezi provokasyonları yaparak, İstanbul'u şiddetle teslim almaya kalktıklarını belirterek, "AK Parti'yi devirmeye kalktılar. Bizi durdurabildiler mi? Mısır'da belki seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'yi iktidardan ettiler ama Türkiye'de demokrasiye darbe vurabildiler mi? Neden? Çünkü karşılarında dimdik elif gibi duran AK Parti kadroları vardı" şeklinde konuştu.