6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 8-18 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, "Saraydan Kız Kaçırma" eseri ile sanatseverlere "merhaba" diyecek.

6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında sanatseverler çok sayıda eseri izleme olanağı bulacak.

Festival programının ilk eseri "Saraydan Kız Kaçırma", İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 8-9 Haziran'da İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi'nde sahnelenecek.

Türk-Osmanlı kültür ve sanatının etkisiyle 16. yüzyılda Batı Avrupa'da ortaya çıkan "Turquerie" akımının örneklerinden biri olan ve Mozart'ın Mehter Marşı ritimlerinden etkilenerek bestelediği eseri, Yekta Kara sahneye koyacak.

"Yusuf İle Züleyha" operası da İstanbul Devlet Opera ve Balesinin ikinci yapımı olarak festivalde sergilenecek. Bestesi Okan Demiriş'e, librettosu Nezihe Araz'a ait eser, 11-12 Haziran'da Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

Yusuf'un acı dolu yaşamı ile Züleyha'nın Yusuf'a sevgisini konu alan eseri, Aytaç Manizade sahneye koyacak.

Festivalde, bestesi Charles Gounod'a ait, ünlü İngiliz oyun yazarı William Shaekpeare'in aynı adlı eseri "Romeo ile Jülyet" de sanatseverlerle buluşacak.

Festivale ilk kez katılacak İçel Devlet Opera ve Balesi tarafından Kenan Korbek'in rejisiyle sahnelenecek eser, 13 Haziran'da Haliç Kongre Merkezinde sunulacak.

-Festival gala konseri ile sona erecek

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 18 Haziran'daki gala konserini, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası şefi Raoul Grüneis yönetecek.

Sanatçılar Murat Karahan, Ünüşan Kuloğlu, Catherine Foster ve Michelle Breedt, ünlü besteciler Wagner, Verdi, Puccini ve Dvorak'ın eserlerini seslendirecek.

Biletler, Biletiva, Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi, Beşiktaş Fulya Sanat gişelerinden, temsil günleri ise salonlardan 30-140 liraya satın alınabilecek.

Kaynak: AA