Sivas'tan Kısa Kısa

Sivas'ın Suşehri ilçesinde öğrenim gören bazı öğrenciler, hastanede tedavi gören hastaları ziyaret etti.

"Eğitimde Sivasi Hareketi" projesi kapsamında, ilçedeki Sezai Karakoç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden bazı öğrenciler, Suşehri Devlet Hastanesinde yatan hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak karanfil verdi.

Öğrenciler adına açıklama yapan Edanur Gökçe Düz, amaçlarının hastanede yatan hastalara moral vermek olduğunu ifade ederek, "İnsanların morale en çok ihtiyaç duydukları zaman hasta olduğu zamanlardır. Biz de il genelinde başlatılan Eğitimde Sivasi Hareketi kapsamında hastalarımızın moralini yüksek tutmak ve onların yalnız olmadığını göstermek amacıyla öğrenci arkadaşlarımızla bu ziyareti yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

- "Bir gün bizde yaşlanacağız" projesi

Gölova Kaymakamlığınca hayata geçirilen "Bir gün biz de yaşlanacağız" projesi kapsamında 11 ailenin ihtiyaçlarının giderildiği belirtildi.

Kaymakam Erkan İsa Erat, yaptığı yazılı açıklamada, kaymakamlık tarafından hayata geçirilen projenin tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi.

Proje kapsamında 11 ailenin ziyaret edilerek, evlerinin temizliği, çamaşırlarının yıkanması ve yemek yapılması gibi ihtiyaçlarının giderildiğini ifade eden Erat, "Bugüne kadar 11 aileyi ziyaret eden ekibimiz çalışmalara devam edecektir" dedi.

- Yıldızeli'nde bilim fuarı düzenlendi

Yıldızeli Yavu Fahrettin Arar Çok Programlı Anadolu Lisesi'nse "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlendiği bildirildi.

Okul Müdürü Ali Işıkver, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan, eğitimde işbirliği protokolü kapsamında, okullarda bilim kültürünün geliştirilmesi, bilim ve teknoloji konularında farkındalık oluşturulması ve bilim kültürünün tabana yayılması amacı ile okullarında "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlediklerini belirtti.

Bilim fuarına da 50 öğrencinin görev aldığını ifade eden Işıkver, bilgisayar, elektrik-elektronik, matematik, fizik, biyoloji, edebiyat, tarih, coğrafya, sosyoloji, rehberlik ve beden eğitimi branşlarında 25 proje hazırladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA