Kartepe'de Gıda Denetimleri Sıklaştı

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ramazan ayı öncesinde ilçede gıda işi ile uğraşan işletmelere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Kartepe'de Gıda Denetimleri Sıklaştı
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yaklaşan ramazan ayı öncesi ilçede gıda üretimi ve satışının yapıldığı işletmelerde denetim ve kontroller de bulundu. Gıda maddelerinin tüketicilere ulaşmasında satış yapan esnafın uyması gereken kurallar olduğunu hatırlatan Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, bu kapsamda marketlerde satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihlerini de ekipleri aracılığıyla denetlediklerini kaydetti.

Müdür Çelik, “İlçemizde faaliyet gösteren market, bakkal ve süpermarket statüsündeki işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerimiz belirlenen sıklıkla gerçekleştirmekteyiz. Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edecek üretim ve gıda satışı yapılmamasını sağlamaktayız. Bu konuda esnafımızın gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz. Halkımızın sağlığını tehdit eden işyerlerine kesinlikle taviz verilmeyecektir” dedi.

Kaynak: İHA