Kartepe Belediyesi Yapı Kontrollerinde Titiz Davranıyor

Kartepe Belediyesi, ilçedeki inşaatlarda yapı kontrol uygulamalarında olumsuzluk yaşanmaması için titizlikle çalışıyor.

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrollerinde Titiz Davranıyor
Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, belediye sınırları içinde yapı denetim firmaları denetiminde sürdürülen inşaatların yılsonu seviye tespitleri için yerinde incelemeler yaparak vatandaşların can ve mal güvenliğini koruyarak, imar planına uygun yapı yapılmasını amaçlıyor.

Ekipler, yönetmelikler doğrultusunda yapıların denetlenmesini Kartepe’de titizlikle sürdürüyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından inşaatların yapımı esnasında denetimler sürekli kontrol altında tutuluyor. Yönetmeliklere uygun olarak hazırlanmış projelerin eksiksiz hayata geçmesi için yoğun çalışma gerçekleştiren Kartepe Belediyesi yapı denetim ekipleri, gerek mimari projesine gerekse statik projesine aykırı olduğu tespit edilen yapılar ile ilgili 3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca yasal işlem başlattı. Söz konusu aykırı yapılar ile ilgili olarak yapı denetim firmalarının da yaptığı yazılı ihbarları da yerinde inceleyen Kartepe Belediyesi ekipleri, statik projesine aykırı olanlar için statik proje tadilatı ile gerekli düzeltmeleri, mimari projesine aykırı olanlar içinde yerinde düzelttirilmesini sağlıyor. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, aynı zamanda iskan aşamasına gelmiş olan yapılar için ileride sıkıntıların en aza indirgenmesi için zamanında yerinde kontrollerini de artırdı.

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Kasımoğlu, “Cazibe merkezi olan ilçemizde yapılaşmada hızlı bir artış gözlenmekte. Bu konuda ekiplerimiz yapı denetin firmaları ile birlikte vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak adına başkanımız Hüseyin Üzülmez’in hedeflerine uygun olarak, imar planına uygun yaşam standartını artıracak güvenli, konforlu ve kaliteli yapı yapılması amacıyla çalışmaktayız” dedi.

Kaynak: İHA