Davutoğlu'ndan Demirtaş'a 'havalimanı' yanıtı

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Yüksekova'ya havaalanı açılmasıyla ilgili sözlerine, "Demirtaş şiddete karşıysa Hakkari Havalimanı'na saldıranları tel'in etsin" dedi.

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a 'havalimanı' yanıtı
Davutoğlu'ndan Demirtaş'a 'havalimanı' yanıtı
Başbakan Davutoğlu partisinin düzenlediği mitingde konuştu.

Davutoğlu konuşmasında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Yüksekova'ya havaalanı açılmasıyla ilgili 'Gönül isterdi ki, bir cumhurbaşkanı Yüksekova'ya havaalanı açmaya geldiğinde biz de birlikte olalım' şeklindeki sözlerine yanıt verdi. Davutoğlu, 'Demirtaş şiddete karşıysa Hakkari Havalimanı'na saldıranları tel'in etsin' dedi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar:

Biz Çanakkale'de yan yanaydık duysunlar Cudi Dağı şahit olsun ebediyete kadar kardeş miyiz? HDP'ye sorma vaktidir diyorlar ki Kürtleri biz temsil ederiz Kürtleri temsil hakkı kimsenin tekelinde değil Kürtleri, Alevileri de 77 milyonu temsil eden AK Parti temsil eder. Kudüs Yahudilerindir diyen Selahattin Eyyübi'nin torunlarını temsil edebilir mi?

2002'de AK Parti iktidara geldiğinde olağanüstü hal vardı. Bu yasayı kim kaldırdı? Kürtçe televizyonu kim kurdu? Anneler gittiğinde hapishanede Kürtçe konuşamıyordu. Bu yasakları kim kaldırdı. Biz her gelenek her örfe saygı duyarız. Türkiye'deki bütün tabuları yıktık hayal edilemeyecek adımlar attık. Siz herhangi bir ayrımcılık yapılıyor mu? Ayrımcılık yapanın yakasına herkesten önce biz yapışır biz hesabını sorarız. Bir taraftan bu ayrımcılıkları kaldırdık ve yeni Türkiye inşa ediyoruz bizim için her şeyden önemli insan onurudur. Hala silah baskı ve terörle bu alanları şiddet alanına dönüştürmek isteyenler var. O karanlık günlere dönmek ister misiniz? Şırnak üniversitesini kurduk, Hakkari Üniversitesini kurduk. Gençlerimiz şiddet yerine güzel Kürtçe konuşsun diye.

Aziz Şırnaklılar 7 Haziran'a giderken öyle iş birlikleri var ki herkes elini vicdanına koysun Türkiye'de retçi politikalar terk edildi. ekonomik hamle geliştiriyoruz bunu sürdürmek gerekmez mi?

Bugün Demitaş Hakkari Havalimanı açılışı için keşke o kurdeleyi birlikte kesseydik önce sormak gerekmez mi? Neden o inşaatta çalışanlara saldırdınız? Artık bu şiddeti terk edin neden demiyor? Başbakanlık otobüsüne taşlarla saldırmışlar. Şimdi Demirtaş'ın sınav zamanıdır çıkıp bu şiddeti tel'in ediyorum desin.

Kürtler Türkler Emeni soykırımı yaptı diyenlere bizim atalarımıza hakaret edenlere bir ders verecek misiniz? İnşallah AK Parti 81 ilden de vekil çıkaracak. Seçim sonrasındaki temel meselemiz çözüm sürecini başarıya götürmektir. Muhatabımız milletimizdir.

Suriye' ya da Irak'ta olsun Kürt, Türk, Şii, Alevi ve Sünni kardeşimizdir. Kılıçdaroğlu Suriye'den gelenleri göndereceğim diyor Demirtaş'dan bir cevap yok. Ben söylüyorum bize sığınan tek bir Kürt, Türk, Arapı geri göndermeyeceğiz.

Birileri ister silahı bıraksın ister bırakmasın biz Türkiye'yi yeni bir Türkiye olarak inşa edeceğiz. Beni heyecanlandıran bir projeyi sizlerle paylaşayım yüksek hızlı tren Şırnak üzerinden Habur'a gidecek. Bizim hedefimiz bu. Konya ile Şırnak hızlı trenle buluşacak. Edirne-Habur arasında otoyol yapılacak.