Bakan Yılmaz Açıklaması 'AK Parti Varsa Barış Süreci Var'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Eğer bilin ki AK Parti varsa barış süreci var. Barış bu ülkenin geleceğidir. Eğer barışı sağlayamaz isek bu ülkenin kaynaklarını boş yerine heba etmiş oluruz" dedi.

Bakan Yılmaz Açıklaması 'AK Parti Varsa Barış Süreci Var'
Sivas’tan Tokat’a geçen Bakan Yılmaz, Turhal, Niksar ve Erbaa ilçelerinde düzenlenen mitinglerde seçmenlerine seslendi. Niksar mitinginde halka seslenen Bakan Yılmaz, eskiden İMF’ye borçlu olan Türkiye’nin şu anda borç verecek duruma geldiğinin altını çizdi. “İMF’den borç para alan ülke mi daha iyi yönetildi, yoksa İMF’ye borç para vermeyi teklif eden ülke mi daha iyi yönetildi?” diye soran Bakan Yılmaz, “Hangi Türkiye’nin yanındasınız? Eski borçlu Türkiye mi, borç verebilme kapasitesine gelen yeni Türkiye mi? Başımız dik alnımız açık, artık alan el değil veren eliz. İşte üstün bir Türkiye yaratan üstün bir ülkenin vatandaşları. Yapanlara hamdolsun. Bu millet her seçimde bir sefer değil, dokuz sefer yanında durdu. Ama şimdi onuncu sefer sandığa gidiyoruz. Bu ülkeyi seviyor muyuz; evlatlarımız için daha iyi bir Türkiye bırakacak mıyız? Eski Türkiye’yi isterseniz yolunuz açık olsun, ama bu evlatlarımızın geleceğini, Türkiye’nin geleceğini karartmayın. Dolayısıyla yarın 7 Haziran’da seçime giden kardeşlerime Erbaalı, Turhallı, Niksarlı, Tokatlı hatta Sivaslı bütün kardeşlerimle bu coğrafyada ortak değerlerimizi paylaşıyoruz ve onlara diyeceğiz ki eski Türkiye’ye bir oy dahi giderse muhakkak ki sizlere sonsuz teşekkür etmek lazım. Yerel seçimlerde AK Parti kadrolarını iktidara getirdiniz. 12’de 12 yaptınız. Hedefi tam ortadan vurdunuz. Bundan dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır. Biliyoruz arada tek tükte ola ki MHP’ye, CHP’ye gidebilir. 12 yıllık dönemde çok şeyi yaptık ama her şeyi yaptık demiyoruz. İşte yapmadıklarımız da olduğu için de biz sizden bir daha vekalet istiyoruz. Evlatlarınıza sahip çıkın, evlatlarınıza sahip çıkın ki Tokat’a hizmet katlanarak gelsin. Bilin ki onları zayıf gönderirseniz bilin ki Tokat hizmeti de zayıf alır” dedi.

“AK PARTİ VARSA BARIŞ SÜRECİ VAR”

Niksar mitinginden Erbaa ilçesinde düzenlenen mitinge katılan Bakan Yılmaz’ı gece saatleri olmasına rağmen coşkuyla karşılandı. Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ve milletvekili adaylarının konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Yılmaz, çözüm sürecine değinerek, “Eğer bilin ki AK parti varsa barış süreci var. Barış bu ülkenin geleceğidir. Eğer barışı sağlayamaz isek bu ülkenin kaynaklarını boş yerine heba etmiş oluruz. 30 binin üzerinde terörist öldürüldü. Ama yeniden 5 bine yakın dağda yurt içinde veya dışında terörist var. Dolayısı ile teröristi öldürmekle bu sorunu çözemediğimizi biz gördük. Veya şu bakımdan söyledik, öldürdüğümüz teröristin annesi de babası da bu ülkenin vatandaşı. Muş’un Korkut ilçesinden Sezer Aslan diyor ki “Ben oğlumu Hakkari’ye gönderdim. Oğlumu benden çaldılar” Bu mümkündür doğru mudur? Bazen evlatlarınıza gücünüz yetmez birileri gelir evlatlarını çalar. Eğer evlatlarını terörist çalmış ise babanın, ananın bir suçu var mı? “Ben okusun diye okula Hakkari’ye gönderdim teröristler benden çaldı” dedi.

Kazan vadisinde bir operasyonda öldürüldü. Öldürüldükten sonra babası Muş’ta babası Türk bayrağının altında taziyeleri kabul etti. ’Benim bu ülkenin bayrağı, birliği bütünlüğü ile ilgili hiçbir problemim yok’ dedi.

’Elhamdülillah Müslüman’ım Türk Devleti’nin vatandaşı olmaktan da gurur duyuyorum’ dedi.

O zaman BDP’liler taziyeye gelmek istedi. ’Gelmenizi istemiyorum, çünkü oğlumu yoldan çıkaranlar sizin arkadaşlarınızdı’ dedi.

Bu Mehmet Aslan’ın acısını anlayabilmek lazım” diye konuştu.

Kaynak: İHA