Savur'da Öğrencilere 94 Bisiklet Dağıtıldı

Mardin'in Savur ilçesinde, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında Savur Ortaokulu öğrencilerine 94 bisiklet dağıtıldı.

Savur'da Öğrencilere 94 Bisiklet Dağıtıldı
Dağıtım töreninde konuşan Mardin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Saffet Yavuz, bisikletin alternatif ulaşım aracı olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

Çocukların fiziksel aktivitelerini artırmak amacıyla 94 bisikleti okula teslim ettiklerini dile getiren Yavuz, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığımızın 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat' programı kapsamında okullarda obezite ile mücadelede, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılmasını amaçlıyoruz. Bisiklet kullanımı ile obezitenin de önüne geçmeyi hedefliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının 5,6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor dersini açan ve Bisiklet Modülü dersini uygulayan okullarda öğrencilerce kullandırılmak üzere MEB İl Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında okullara bisikletleri teslim ediyoruz. Savur ilçemizde Savur Ortaokuluna 94 adet bisiklet ve 94 adet kask devri yapılmıştır."

Törene, Savur Kaymakamı Cengiz Ayhan, Halk Sağlığı Kanser Şube Müdürü Dr. Seda Doğan, Mardin İl Milli Eğitim Şube Müdürü A.Vasi Ete, Savur İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, kamu kurum temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA