Sağlık Bakanlığı Edirne'de Gençlere Bisiklet Dağıttı

Sağlık Bakanlığı’nın “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi” kapsamında Edirne’de 600 bisiklet, ortaokul ve üniversite öğrencilerine dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı Edirne'de Gençlere Bisiklet Dağıttı
Trakya Üniversitesi (TÜ) Ayşekadın Yerleşkesi’nde düzenlenen törene Vali Dursun Ali Şahin, TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde hareketli yaşamı teşvik etmek amacıyla geliştirilen proje kapsamında Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü aracılığıyla alınan bisikletlerden 600 tanesi Edirne’deki öğrencilere dağıtıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, ülkenin önünü açacak olanların gençler olduğuna dikkat çekerek, devletin gençler için çalıştığını söyledi.



Vali Şahin, devletin masraflarının gençler adına olduğunu, gençliğin ne kadar gençliğini bilen bir zümre olursa ülke için o derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu vesileyle bugün dağıtılan bisikletler, 300-500 Lira’dır. Parası bir kenara ama insana vermiş olduğu değer bakımından son derece farklıdır. İnsanı hayata bağlıyor, karamsarlıktan kurtarıyor ve sizleri hastane kapılarından uzaklaştırıyor, hasta kuyrukları azalıyor. Hastane kuyruklarının azalması harekete bağlıdır. Hareket ne kadar çok olursa hastane kuyrukları da o denli az olur. Hastane kuyruklarının azalması işte harekete bağlıdır. Hareket ne kadar çok olursa, ne kadar fazla olursa hastanede kuyruklar o denli az olur ve ülke refaha doğru gider. Değerli bakanımıza son derece müteşekkir olduğumu ifade ediyorum” dedi.

Törende proje hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter, düzenli fiziksel aktivitelerin birçok hastalığın riskini azalttığını belirterek, “Fiziksel aktiviteyle koroner kalp hastalığı, inme ve diyabet riskinin azaltılması arasında doğrudan ilişki olduğu tespit edilmiştir. Yeterli düzeyde fiziksel aktivite yapmanın, bireylerin haftada 4-5 kere, günde 30 dakika hafif veya orta düzeyde hareketliliğin normal bireylere göre ölüm riskini yüzde 20 ile 30 oranında azalttığı belirtilmiştir” diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Yener Yörük, programda yaptığı konuşmada Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür etti. Rektör Yörük, “Topluluğumuz benden bisiklet istediğinde bununla ilgili önce bisiklet park yerleri yapmıştık. Şimdi de bisikletlerimiz geldi, o anlamda çok sevinçliyiz. Cumartesi günü öğrencilerimizle beraber bisiklet festivali yaptık. Bu bisikletleri kullanma fırsatım oldu. Çok kaliteli bisikletler. Ben çocukluğumdan beri bisiklet aşığıyım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Edirne Valiliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi” kapsamında protokol imzaladı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ortaokul 5, 6 ve 7’nci sınıflar ve üniversiteli gençlere bisikletleri dağıtıldı.
Kaynak: İHA