Minik Öğrencilerden Sürücülere 'Yol Ver' Çağrısı

Ödemiş’te Trafik Dedektifleri projesi uygulama okulu olan Ödemiş Anaokulu, ilçede önemli bir sorun haline gelen, yaya yolları ve yaya geçitlerine özensizliğe dikkat çekmek amacıyla “Dur! İnsanlığa yol ver! Yaya yolu Yayalarındır” sloganıyla proje başlattı.

Minik Öğrencilerden Sürücülere 'Yol Ver' Çağrısı
Proje kapsamında Saraçoğlu Caddesinden başlayarak, “yayaya saygı” bilinci oluşturmak amacıyla ilçe genelinde bir takım faaliyetler gerçekleştirildi.

Proje ile bilgi veren Okul Müdürü Mahmut Altay şunları söyledi: “Proje ile Ödemiş genelinde yaya yollarına ve yaya geçitlerine dikkat çekerek, trafikte saygı unsurunu pekiştirmeyi hedefliyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte Saraçoğlu caddesinden başlayarak, ilçemiz geneline yayılmasını amaçladığımız projemiz ile önce araçlar değil önce insan unsurunu ön plana çıkarmak amacındayız. Ödemiş Anaokulu olarak nihai hedefimiz, toplumda trafik bilincinin oluşması ve trafik kurallarına uyma duyarlılığının küçük yaşta kazandırılmasıdır. Trafik kurallarının sadece araç sürücüleri için değil, herkes için var olduğu bilincinin yerleştirilmesi amacıyla, yarının bireylerini şimdiden yetiştirmek ve onların yetiştireceği nesillere altyapı oluşturmaktır. Bunun içinde “insanlığa yol ver” isimli projemize tüm kurum ve kuruluşların desteğini bekliyoruz. Projemize destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyoruz.”

Proje kapsamında Saraçoğlu Caddesinde Ödemiş Anaokulu Öğrencileri Karayolları 21.Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yaya geçitlerini boyadı. Minik öğrenciler yaya yollarını boyarken keyifli dakikalar geçidi. Ellerindeki “Dur İnsanlığa Yol Ver” isimli pankartlar ile emniyet müdürlüğü ekipleri ile birlikte araçları durdurarak yayaların geçişlerini sağladı.
Kaynak: İHA