Bayrampaşa Belediyesi'nden Necip Fazıl'ın Ölüm Yıldönümünde Anlamlı Açılış

Bayrampaşa Belediyesi ünlü Necip Fazıl Kısakürek’in ölüm yıldönümünde üstadın adının verildiği ‘Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin açılışını yaptı. Açılışta konuşma yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Üstadın ölüm yıldönümünde bu merkezi hizmete sunmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi Türk Edebiyatı’nın usta ismi Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in ölüm yıldönümü dolayısıyla üstadın adının verildiği Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin açılışını yaptı. Altıntepsi Mahallesi Filiz Sokak’ta yapılan açılışa Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, AK Parti İstanbul 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Haydar Ali Yıldız, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, Bayrampaşa Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Açılış sonrası Başkan Aydıner ve beraberindeki protokol, kültür merkezini gezdi.

Üstad Necip Fazıl’ın ölüm yıldönümünde böylesine anlamlı bir açılışı yapmış olmaktan son derece mutlu olduğunu belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i ölümü münasebetiyle anmak üzere buradayız. Aynı zamanda üstadı ebediyete kadar unutmamak üzerede bu güzel konağımıza Üstad Necip Fazıl’ın adını vereceğimiz bu güzel törende sizlerle beraber bir arada bulunmaktan son derece mutluyum” dedi.

"BURAYI YAPARKEN YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYDUK"

Başkan Aydıner, “Bu güzel mekanın Bayrampaşa’daki gençlerimize, Terazidere’mize, Altıntepsi’mize ve liman eğitimin ilim yaymanın merkezden buraya gelmesi münasebeti ile de tüm Bayrampaşa’daki evlatlarımızı temsil etmesi münasebetiyle tüm evlatlarımı yürekten kutluyorum. Onların bu güzel mekanda alacakları ilim irfan münasebeti ile de böyle güzel bir müessesenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum ve evlatlarımızı tebrik ediyorum. Bu kültür merkezi çok önemli bir kültür merkezi. Biz burayı yaparken yüreğimizi ortaya koyduk. Hakikaten ortaya çok güzel bir eser çıktı. Bu eserde emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA