'Tayyip baba bizi kurtarsın'

Doğu'da PKK'nın seçmene baskı yaptığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati: Elime, 'Tayyip babaya söyle bizi kurtarsın' yazılı not sıkıştıran bile oldu

'Tayyip baba bizi kurtarsın'
'Tayyip baba bizi kurtarsın'
AK Parti Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK'nın hâlâ seçmene baskı yaptığını söyledi. Seçim çalışmaları sırasında bunun birçok örneğiyle karşılaştığını söyleyen Nebati 'Kameralardan saklayarak elime gizlice not tutuşturanlar oldu. Bu notlardan birinde 'Tayyip babaya söyle bizi kurtarsın' yazıyordu' diye konuştu. Şanlıurfa'daki seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Nebati, HDP'nin doğuda sert, batıda yumuşak bir dil kullanmasının seçmenin gözünden kaçmadığını belirterek, 'Seçmen bu kurnazlığı fark ediyor. Böyle bir çağdayız artık ne söylersen söyle insanlar haberdar oluyor. Benim gördüğüm Taksim-Kâbe açıklaması da Kürt seçmeni çok yaraladı. LGBT aday da Kürt seçmenin hoşuna gitmedi' dedi.

500 TAZİYE EVİ YAPACAĞIZ

Nebati, Şanlıurfa'da standardın 10 yıl öncesine göre çok yükseldiğini, seçmenin artık stabil yol yapılsa bile 'Bu neden duble asfalt değil' diye sitem ettiğini aktardı. Şanlıurfa'da taziye kültürünün çok önemli olduğunu da vurgulayan Nureddin Nebati, 'İnsanlar burada taziyeye muhakkak giderler. Birinin yakını ölüyor misafirler geliyor, ama ev kaldırmıyor kalabalığı. Bu sebeple taziye evi istiyor Urfalı. Aynı zamanda sosyalleşme alanı olarak da kullanılıyor. Eskinin köy evleri gibi. 300 adet var şu an. 500 tane de ben taahhüt ettim ve yapacağız' diye konuştu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın geçen hafta çiftçiye doğrudan 70 milyon lira yardım yaptığına da dikkat çeken Nebati, '27 Mayıs'ta 470 milyon lira daha yardım gelecek. Bunlar teşviklerin sonucu' dedi. Şanlıurfa'nın Türkiye ortalamasının 4.7 katı elektrik tükettiğini kaydeden Nureddin Nebati, bunun sebebi olarak vahşi sulamayı ve tüketim fazla olduğu için eskimiş altyapının kaldırmamasını gösterdi. Nureddin Nebati'ye göre Urfa seçmeni muhatap olarak AK Parti'yi görüyor. CHP'nin vaatlerinin bölgede konuşulmadığına işaret eden Nebati, 'Seçmen çözüm noktası olarak bizi görüyor. Zaten burada yarış bizimle HDP arasında. Yüzde 70-75 oy almak istiyoruz' ifadelerini kullandı.