'Paralel Yapı' pperasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

Konya merkezli 19 ilde başlatılan ‘Paralel Yapı’ operasyonu kapsamında gözaltında bulunan 23 şüpheliden 5’i ifadeleri alındıktan sonra serbest kalırken, 18 şüpheli ise adliyeye sevk edildi.

'Paralel Yapı' pperasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
'Paralel Yapı' pperasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan aralarında 10 polis ve 6 iş adamının da bulunduğu 18 şüpheli, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Gözaltında bulunan 5 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı ifade edildi. Operasyon kapsamında, İstanbul eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün kardeşi olan ve bir dönem Konya Emniyet Müdürlüğünde KOM Şube Müdürlüğü yapan Anadolu Atayün de adliyeye sevk olanlar arasında bulunuyor.

Konya merkezli 'Paralel Yapı' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, cuma günü 19 ilde düzenlenen operasyonlarda 'Soruşturmanın, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek' gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı bulunan 31'i emniyet mensubu 66 kişiden toplam 43'ü gözaltına alınmıştı. Gözaltında bulunanların 20'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kalmıştı.

YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Gözaltına alınan şüphelileri, aileleri sağlık kontrolü için getirildikleri hastanede ve adliyeye girişte yalnız bırakmadı. Şüphelilerin adliye getirildiği sırada bazı yakınları sloganlar atarken, bazıları ise gözyaşı dökerek alkış tuttu.

Kaynak: İHA