AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle:

1- AK Parti Adana 12. sıra milletvekili adayı Ramazan Demir, Adana'nın Aladağ ilçesinde seçim çalışmaları sırasında bıçaklı saldırıya uğradı. Vücudunda 3 bıçak darbesi olan Demir'in hayatı tehlikesi bulunmuyor. Saldırıya ilişkin gözaltına alınan 2 kişinin, alkollü olduğu belirtildi.

(22.40) (Fotoğraflı/Görüntülü

2- Avusturya'nın başkenti Viyana'da, bu yıl 27 ülkenin katılımıyla 60'ıncısı düzenlenen Eurovizyon Şarkı Yarışması'nı, İsveç temsilcisi Mans Zelmerlow, seslendirdiği "Heroes" şarkısıyla kazandı.

(01.59) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Bursa'daki otomobil fabrikası işçilerinin eylemlerinde provokatörlük yaptıkları iddiasıyla gözaltında bulunan 1'i kadın 10 kişi ''Silahlı Türkiye Komünist Partisi Terör Örgütü'ne üye olmak'' suçundan adliyeye sevk edildi.

(08.23) (Fotoğralı/Görüntülü)

4- Bursa'nın Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ı 4 gün önce makamında silahla yaraladığı iddiasıyla aranan zabıta memuru Fevzi B, Yozgat'ta polise teslim oldu. Saldırıda Yıldız ağır yaralanmıştı.

(09.27) (Fotoğraflı/Görüntülü)

5 - Bursa'da, Coşkunöz, TOFAŞ ve Mako Elektrik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ardından Ototrim Panel Sanayi ve Ticaret AŞ'de de iş bırakma eylemi sona erdi.

(10.05)

6- Etiyopya'da genel seçimler için oy verme işlemi başladı., Saat 18.00'de sona erecek seçimin resmi olmayan sonuçlarının cuma günü, resmi sonuçların ise 22 Haziran tarihinde ilan edilmesi bekleniyor.

(10.20) (Fotoğraflı/Görüntülü)

7- Polonya'da cumhurbaşkanı seçiminin 2. turunda oy kullanma işlemi başladı. Seçimin 2. turunda 62 yaşındaki Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ile milliyetçi Hukuk ve Adalet Partisi'nden Andrzej Duda yarışıyor.

(10.28)

8- İsrail yönetiminin, Gazze Şeridi'nin tek ticari sınır kapısı olan Kerm Ebu Salim'i, Yahudilerin "Şavuot Bayramı" nedeniyle kapattığı bildirildi.

(10.39)

9- Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Hudeyde kentindeki Husi Ensarullah hareketi hedeflerine sabah saatlerinde hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

(10.43) (Fotoğraflı)

10- Ağrı'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

(11.44)

11- Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 şüpheliden 5'i serbest bırakıldı, 18'i adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan 43 şüpheliden 20'si, daha önce emniyetteki işlemlerinin ardından salıverilmişti.

(12.02) (Görüntülü)

12- Başbakanlık İzmir Ofisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından törenle açıldı.

Törende konuşan Davutoğlu, "Allah bu binada alınacak kararları İzmir'imiz için, ülkemiz için hayırlı kılsın, yanlış veya olabilecek hatalardan bizi azade eylesin. İzmir'imizi de ülkemizi de yükselen şehir, yükselen ülke olarak, dünyada her zaman al bayrağı onurla temsil etme görevini, şerefini bize nasip etsin" dedi.

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık İzmir Ofisi'nin açılışının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

(12.25/12.31) (Fotoğraflı/Görüntülü)

13- Malezya'nın kuzeyindeki Perlis eyaletinde, Arakanlı Müslüman (Rohingya) göçmenlerin gömüldüğü sanılan toplu mezarlar bulundu.

Malezya İçişleri Bakanı Zahid Hamidi, Tayland sınırına yakın Padang Besar kentinde insan kaçakçılarına ait 17 gizli kamp ve bu kampların yakınlarında toplu mezarlar bulunduğunu açıkladı. Kampların belki de 5 yıl önce kurulduğunu belirten Hamidi, toplu mezarlarda kaç ceset olduğunu henüz bilmediklerini söyledi.

(12.39)

Kaynak: AA