Zirveye Katılan Akademisyen, Uzman Ve Öğrencilerin Osmaneli Gezisi

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği, "2015 Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi"ne katılan akademisyen, uzmanlar ve öğrenciler, Osmaneli ilçesindeki tarihi yerleri gezdi.

Zirveye Katılan Akademisyen, Uzman Ve Öğrencilerin Osmaneli Gezisi
Bilecik’te açılışı olan ve 3 gün süren zirveye katılan akademisyen, uzmanlar ve öğrenciler zirvenin son gününde Bilecik’in Osmaneli ilçesinde tarihi yerleri gezdiler. Bilecik Şeyh Edebali Üniversite Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’ın “Jübilem” dediği zirveye, yurt içi ve yurt dışından 100’e yakın üst düzey akademisyen ve uzman katıldı.

3 gün süren zirvede 600’ün üzerinde bilim insanı, doğal beslenmenin ve sporun sağlığımız üzerindeki olumlu etkileri ve sağlıklı gıda üretimi konularında sunum yaptı. Zirvenin son günün Bilecik ve ilçelerinin tanıtıma ayıran katılımcılar, Osmaneli gezisine 350-400 yıllık konakların bulunduğu Balaban Meydanı’ndan başladı.

Belediye Başkanı Münür Şahin, katılımcılara “Hoşgeldiniz” konuşması yaptıktan sonra, Geleneksel Osmaneli Evlerinin karakteristik yapıları hakkında bilgi verildi.

Geçmişi 500 yıl öncesine dayanan Rüstem Paşa Camii’ne gelen konuklar, caminin tarihi, mimari özellikleri ve süslemeleri hakkında bilgi verildi.

Necla Hanım Konağı’nda yapılan çay ikramından sonra katılımcıların bir sonraki tarihi yer Aya Yorgi Kilise’si oldu. Özellikle yabancı misafirlerin çok fazla ilgisini çeken kilisenin, tarihi hakkında kendilerine bilgi verildi.

Kaynak: İHA