Usluer Doğançayırlı'ların Tümünün Oyunu İstedi

CHP PM Üyesi ve birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, Doğançayır mahallesini ziyaret ederek, vatandaşların sorunları dinledi ve onlardan CHP’ye destek istedi.

Usluer Doğançayırlı'ların Tümünün Oyunu İstedi
Yıllardır, CHP’ye destek verdiklerini CHP’ye yüzde 98 oy çıkan bir belde olduklarını, son yerel yönetim yasası ile belediyelerinin ellerinden alındığını ifade eden Doğançayırlı’lar, CHP’nin de kendilerinin yanında olmasını istediklerini ve sorunlarının çözümü konusunda yerel yönetimlerden destek beklediklerini söylediler. Zaman zaman eleştirseler dahi, bu eleştirilerinin daha iyiye ulaşmak için olduğunu, CHP’ye oy vermekten hiç bir zaman vazgeçmeyeceklerini anlatan Doğançayırlı’lar, “Doğançayır CHP’nin kalesidir” dediler.

KÖYDE İNSAN KALMADI

Doğançayırlı vatandaşlar şikayetlerini “1960-1965 yılında hem hemşiremiz, hem ebemiz, hem de sağlık görevlimiz vardı. Ama sonra gelen hükümetler elimizde ne varsa aldı, özellikle son 13 yılda iktidarda olan AKP hükümeti elimizde neyimiz varsa aldı. Belediyemiz gitti, belde iken mahalle olduk dediler. Biz artık yarınımızdan emin değiliz. Rahmetli Bülent Ecevit Köy, Kent Projesi’nden söz ediyordu, bakın bugün köylerin haline. Tarım yok, hayvancılık yok. Gençlerimiz şehirde, köylerde genç insan kalmadı. Bizim 2 bin 500 seçmenimiz vardı, şimdi 900 civarında seçmenimiz var. Doğançayır yüzde 98 oy oranı ile CHP’nin kalesidir" şeklinde dile getirdiler.

BİR OY DAHİ FEDA ETME LÜKSÜMÜZ YOK

Doğançayırlıların sıkıntılarını dinlemek, sorunların çözümü için elinden geleni yapmak için geldiğini anlatan Prof. Dr. Usluer, Doğançayır’a CHP’nin 6 adayı ile birlikte yeniden geleceğini söyledi.

Usluer, "Ben sizleri seviyorum ve sizlere hak veriyorum, sorunları çözmek için her şeyi yapacağız. Her zamankinden daha fazla güç birliğine ihtiyaç var. Doğançayır yalnızca son 1 yıldır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlıdır. Bütün Şehir Yasası sonrasında belediyenin elindeki imkanlar aynı iken, 160 kilometre uzağa da aynı hizmeti götürmesini bekliyorlar. Bu kolay mı? Köydünüz, mahalle oldunuz. 70 yıldır iktidar olamayan bir partiyiz ve bu nedenle 1 oy dahi feda etme lüksümüz yok. Biz Eskişehir’de birinci parti, Türkiye’de iktidar olmaya talibiz. Biz kaldıracağız 150 parmak, onlar 400 parmak, o zaman Mecliste nasıl söz sahibi olacağız, bu nedenle hepinizden oy istiyoruz.”

ORTAK SORUN SAĞLIK OCAKLARI

Her yerde ortak sorunun sağlık ocakları olduğunu belirten Prof. Dr. Usluer, “Sağlık ocaklarının kapısında kilit var, ebe, hemşire yok, gebe takibi yapan yok, enjeksiyon önemli, bunu yapan sağlık görevlisi yok. Bir iğne için ilçeye gitmek kolay değil, hem masraflı hem de yürüyemeyen, yaşlı insanlar var, onlar nasıl gidecek. AK Parti iktidara geldikten sonra bizim köyümüz garip köy oldu, ne talebe kaldı, ne insan kaldı, yüzde 40’ı gitti köylünün” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Doğançayır’da yalnızca 4 bakkal kaldığını anlatan vatandaşlar, “Bunlar ancak kendilerini geçindirebiliyor, pazarcıların çoğu da halk kalmadı diye gelmiyor, şimdi sadece 7 tane pazarcı geliyor, esnaf da bitti, ihtiyaçlarımızı Eskişehir’den görüyoruz. Sadece 4 bakkal var, kasap bile yok. Yardımcı olun” ifadelerini kullandı.

TARIMDA DIŞA BAĞIMLI OLDUK

Gençlerin iş imkanı bulamayınca şehre göç ettiğini ve nüfusun da azaldığını dile getiren Milletvekili Adayı Prof. Dr Gaye Usluer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de 6 milyon kişi asgari ücret alıyor, açlık sınırı 1348 lira. 8 milyon emeklinin maaşı 1000 TL altında. Emeklilere para yetmiyor, çalışmaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde organize sanayi bölgesindeydim, çalışan her 10 kişiden sekizi emekliydi. İkinci işte çalışan emeklilerden yüzde 15 SGK primi kesiliyor. Biz asgari ücret ve en düşük emeklilik maaşını 1500 lira yapacağız diyoruz. Kaynağı nereden bulacaksın diyorlar? Siz kaynakları havuza, saraya, kanala, bizse insana, vatandaşımıza vereceğiz . Bu ülke fakir değil; hem dünyadaki 20 büyük ekonomiden biriyiz diyorsunuz, hem de kaynak nereden bulunacak diye soruyorsun. Kaynak bu ülkede var, yeter ki doğru yere, doğru biçimde kullan. İşsizlik sorunun çözülmesi için yeni iş alanları açacağız, fabrikalar kuracağız, üretimi arttıracağız, üretimde sürekliliği sağlayacağız. Çiftçinin yenide tarımını yapmasını, hayvancılık yapılabilmesini sağlayacağız. Gübreyi,samanı,tohumu ithal eden Türkiye olmayacak."
Kaynak: İHA