TODAİE İle Ardahan Üniversitesi İşbirliğiyle Yerel Yönetim Alanında Bir Eğitim Düzenleniyor

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Kafkasya Üniversiteler Birliği’nde de üye olarak işbirliği içinde olduğu Ardahan Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, yerel yönetimler alanında ilgili kamu çalışanlarına ücretsiz eğitim programları düzenliyor.

Programın açılışı; Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan ve Ardahan belediye başkanı Faruk Köksoy’un katılımıyla, 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 09.00’da Ardahan Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda yapılacak.

Eğitimler, temelde yerel yönetimler olmak üzere; Kamu İhale Mevzuatı, İmar Hizmetleri ve Mevzuatı, Devlet Memurları Kanunu ve Uygulaması, Resmi Yazışma Kuralları ve Protokol, konularında, Ardahan Üniversitesi salonlarında gerçekleşecek

29 Mayısa kadar sürecek eğitim programlarından Kars, Ardahan, Iğdır yerel yönetim çalışanları ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Eğitimler; başta TODAİE öğretim üyeleri olmak üzere, akademisyenler ve konusunda uzman bürokratlar tarafından gerçekleştirilecek. Eğitim programı sonucunda yaklaşık 200 yerel yönetim çalışanına ulaşılması hedefleniyor. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara TODAİE tarafından düzenlenecek bir sertifika verileceği belirtildi.
Kaynak: İHA