Soma'da 'Maden Şehitleri' Anısına Yaptırılan Okullar Açıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Soma maden faciasının acılarının valilik ve kaymakamlıkla yapılacak çalışmalarla, tamamen kapatılacağını ve yeni bir gelecek hazırlanacağını bildirdi.

Manisa'nın Soma ilçesinde, geçen yıl 13 Mayıs'ta yaşanan faciada yaşamını yitiren 301 şehit madenci anısına, iş adamı Erdoğan Demirören tarafından 1 milyon 35 bin lira yatırımla inşa edilen 3 derslikli "Tülin Demirören Maden Şehitleri Anaokulu" ve 12 derslikli "Erdoğan Demirören Maden Şehitleri İlkokulu" törenle açıldı.

Bakan Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, maden faciasıyla yaşanan acının çok büyük olduğunu, buna karşın Türk milletinin tek yürek halinde bu acıyı paylaştığını kaydetti.

Eğitimin önemine işaret eden Eroğlu, bu okullarda yetişecek çocuklarla Türkiye'nin geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğini, İslam inanışında hayır yapanın amel defterinin ahirete kadar sürdüğünü, Erdoğan Demirören'in yaptırdığı okullarla bu ayrıcalığı kazandığını belirterek, Demirören ve eşi Tülin Demirören'e teşekkür etti.

Hükümet olarak kendilerinin de Soma'nın ve Manisa'nın hizmetinde olduklarını ve bu mutluluğu yaşadıklarını anlatan Bakan Eroğlu, "Valimizle, kaymakamımızla birlikte Soma'daki acıları tamamen kapatacağız. Yeni bir gelecek hazırlayacağız. Bu okuldan mezun olan öğrencilerimize büyük başarılar diliyorum. Hocalarımız, bu çocuklarımız da sizlere emanettir onlara sahip çıkın" diye konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da Soma'daki maden faciasının ardından, tüm ülke insanının ve hayırseverlerin yaşanan acıların en aza indirilmesi için çok büyük katkı sağladıklarını vurgulayarak, "Demirören ailesine bu katkıları için bize ön ayak oldukları için teşekkür ediyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Çocuklarımızın geleceği adına güzel bir hizmete vesile oldular. Allah hayırlarını kabul etsin" dedi.

Hayırsever iş adamı Erdoğan Demirören ise Soma'daki maden faciasının, herkesi acıya boğan büyük bir felaket olduğunu, aradan bir yıl geçmesine rağmen, yaraların hala taze göründüğünü anlattı.

Facianın ardından yaşadıkları üzüntü ne kadar büyük olursa olsun, bu üzüntünün, ailelerin hissettiği acıya yaklaşmasının mümkün olamayacağını bildiklerini ifade eden Demirören, şöyle konuştu:

"Bize düşen görev, gelecek için bir ateş yakmak. Bunun için bugün iki okulun açılışını yapıyoruz. Demirören Ailesi olarak eğitimi her zaman öncelikli olarak gördük. Yeni Türkiye'de de en önemli konunun eğitim olduğunu biliyoruz. Ülkemizin 7 farklı şehrine eğitime katkı vermeye çalıştık. Burada açılan okul ile eğitime Soma'nın eğitimine katkı verebildiysek ne mutlu bize."

Bakan Eroğlu, açılış töreninde iş adamı Erdoğan Demirören'e eğitime katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: AA