Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen'de yapımını tamamladığı Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı ve bağlantı yolları törenle hizmete girdi.

Şehit Kubilay Köprülü Kavşağı Açıldı
Menemen ilçesinin iki yakasını birleştiren kavşağın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, köprülü kavşağın evlerin çok yakınından geçmesinden dolayı zor bir proje olduğunu ancak açılışını gerçekleştirdikleri için mutlulu olduğunu belirtti.

Kocaoğlu, 44 çam ağacını kurtarmak için, projede değişiklik yapıldığını, kavşak ve bağlantı yollarının kamulaştırma bedeli ile birlikte 7 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

- "İzmir üzerinden siyaset yapılıyor"

Seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kocaoğlu, Türkiye genelinde 81 ilde hiçbir belediyenin üzerinden siyaset yapılmadığını savunarak, "Sadece İzmir'de Büyükşehir Belediyesi üzerinden siyaset yapılıyor. 'Biz sana vuralım, eleştirelim, senin üzerinden siyaset yapalım ama sen sus, konuşma, cevap verme' deniyor. Hizmet ve duruşumuzla bunu hak etmediğimizi, İzmir'in de genel siyaseti konuşmak istediğini her konuşmamda ifade ediyorum" dedi.

Kocaoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in İzmirli gençlerle ilgili sosyal medyadaki paylaşımlarına tepki gösterdi.

- Şehit Kubilay Köprülü Kavşak

Köprülü kavşak, TCDD'nin şehirlerarası tren yolu hattı ile İZBAN hattının üzerinden aşarak Menemen 1211 Sokak ile Atatürk Caddesi'ni birbirine bağladı. Kavşak ve bağlantı yolları için 770 metrekarelik köprü, 350 metre uzunluğunda istinad duvarı, 1.2 kilometre yol ve tretuvar yapımı gerçekleştirildi. Kamulaştırma bedeli ile birlikte 7 milyon TL'ye mal oldu.

Kaynak: AA