Kanal Temizliğine Şehzadeler El Attı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile birlikte Hamzabeyli, Hacıhalliler ve Aşağıçobanisa Mahallelerinden geçen DSİ kanalında incelemelerde bulundu.

Kanal Temizliğine Şehzadeler El Attı
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in girişimleriyle Hamzabeyli, Hacıhalliler ve Aşağıçobanisa Mahallelerinden geçen DSİ kanalında temizleme çalışması başlatıldı. Başkan Çelik, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç VE DSİ yetkilileriyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Çelik, “Hamzabeyli, Hacıhalliler ve Aşağıçobanisa Mahallelerimizden gelen DSİ kanalındayız. Bu kanal Turgutlu’da arıtma çalışmadığı için pis kokulara ve sineklenmeye sebebiyet veriyor. Bu da hastalıklara neden oluyor. Konuyu Sayın Selçuk Özdağ ve Ahmet Tonguç’a ilettik. Sayın vekilimiz bizzat genel müdürle görüştü. Çalışmalar başladı, kanalımız temizlenecektir. Turgutlu’da yapılacak arıtmayla da sorun tamamen çözülmüş olacak. Vekilimize ve DSİ yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

“BİR AN ÖNCE ARITMA TESİSİ YAPILMASI GEREKİYOR”

Temizlik çalışmasının geçici bir tedbir olduğunu, bir an önce arıtma tesisi yapılması gerektiğini belirten Özdağ ise, “Kanalda çalışmalar başladı.

23 kilometrelik bir kanal yavaş yavaş temizlenmiş olacak. Ancak bu geçici bir tedbirdir. Bir an önce Büyükşehir ve Turgutlu Belediye Başkanlığı’nın atık su arıtma tesislerini yapması gerekiyor. Yağmur suyu ve katı atık arıtma tesislerinin de olması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanını Ankara’ya çok davet ettik, görüşmeler yapıldı. Mecliste 150 trilyonluk bir borçlanma yetkisi verildi.

Son aldığımız bilgiye göre mevcut atık su arıtma tesisleri yıkılacak, yerine yenisi yapılacak. Ancak bu şekilde olursa Manisa’nın da arıtma tesisi olmayacak. Bu şekilde hem Gediz kirlenecek hem de diğer mahallelerimiz kirlenecek. Ekolojik denge bozulacak, sağlıklı ürünler yetişmeyecek. Bir an önce arıtma tesislerini yapması gerekiyor. Herhangi bir ihale çalışması olmadı” diye konuştu.

Kaynak: İHA