Fen Lisesi 3. Geleneksel Bilim Fuarını Gerçekleştirdi

Çanakkale Fen Lisesi 3. Geleneksel Bilim Fuarı ve ‘Bilim Her Yerde’ projesi açılış programı Fen Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Fen Lisesi 3. Geleneksel Bilim Fuarını Gerçekleştirdi
Fuara, İl İdare Kurulu Başkanı İfakat Gülşen, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri M. Bünyamin Uruç, Işıl Korkmaz ve okul yöneticileri başta olmak üzere pek çok davetli katıldı.

Fuar kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan 40 proje davetlilere ayrıntılı şekilde tanıtıldı. Öğrencilere bilimi sevdirmek, bilimsel çalışmayı benimsetmek, öğrencilerin araştırma teknikleri, bilimsel raporlama ve bilimsel sunum becerileri kazanmasını sağlamak amacıyla düzenlenen, ‘Fen Lisesi 3. Geleneksel Bilim Fuarı’nda, 86 öğrencinin 21 öğretmen rehberliğinde hazırladığı projeler sergilendi.

TÜBİTAK’ın, doğa, bilim ve teknolojiyle ilgili konularda farkındalık oluşturmayı, bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli ve anlaşılır bir şekilde kavratmayı ve toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan kitlelerin katılımını sağlamayı amaçlayan ‘4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı’ kapsamında, Çanakkale Fen Lisesi’nin hazırladığı ‘Bilim Her Yerde Projesi’ Türkiye genelinde seçilen 25 proje içinde yer alarak TÜBİTAK’tan destek sağladı.

‘Bilim Her Yerde Projesi’ 3. Geleneksel Bilim Fuarı’nda davetlilere tanıtıldı. Okul Müdürü Halil Özçelik, Bilim Her Yerde Projesi kapsamında, Çanakkale Merkez, Biga, Kepez ve Gelibolu’da farklı kurumlarda 30 etkinlik yapacaklarını belirterek, “Türkiye genelinde TÜBİTAK tarafından kabul edilen 25 proje içinde sadece 3 okulun projesi var. Diğer projeler belediyelere, Milli Eğitim Müdürlüklerine ve çeşitli kurumlara ait. Öğrenci ve öğretmenlerimizi bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA