Cide'de Köyleri Hizmet Götürme Toplantısı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı düzenlendi.

Cide'de Köyleri Hizmet Götürme Toplantısı
Kaymakam Fatih Demir başkanlığında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, İl Genel Meclisi Üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Demir, imkanlar doğrultusunda bütün köylere hizmet götürmeyi istediklerini söyledi.

İlçenin zorlu bir coğrafyası olduğunu belirten Kaymakam Demir, "2015 yılı Köydes ödeneği ile ilgili çalışmalar başladı.

Tüm köylerin yollarının bakım ve onarımını gerçekleştireceğiz. Bu yıl içerisinde bakım ve onarım için 1 milyon TL’nin biraz üzerinde ödenek geldi. Yine bu yılın programını yaptık. Öncelikle program dahilinde çalışmalarımız sürecektir. Havaların iyi gitmesi durumunda Aralık ayına kadar yol bakım çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Yazı İşleri Müdürü Şefik Salcı ise, geçen yıl yapılan çalışmalarla ilgili muhtarlara ve daire amirlerine bilgi verdi. 2014 yılı içerisinde 9 büyük heyelan yaşadıklarını ifade etti.

Yapılan harcamalar ibra edildi. 2015 yılı programını katılımcılara okudu. Sırası ile konuşma alan İl Encümen üyesi Mevlüt Ersin, İmran Ata birer konuşma yaptılar. Özellikle Ovacık mevkisinde çalışan taş kırma kompresörü ile ilgili bilgiler verdiler. Encümen üyesi İmran Ata, Cide’de ilk defa İl Özel İdare Müdürlüğününde böyle bir aracının çalıştığını söyledi.

Ata, "Taş kırma kompresörü, 1 metreküp malzemeyi 1/3 fiyatına mal ediyor. Metreküpü 12 TL’ye satın alınan stabilize temel yol yapı malzemesini 4-5 TL gibi bir rakama mal eden taş kırma kompresörü büyük bir tasarruf sağlıyor. Günde ortalama 4 bin TL tasarruf elde ediyoruz. Ayrıca bir günde ocakta üretilen 500 metreküplük malzeme ile 1 km’lik yol yapılabiliyor"dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Ergün yaptığı konuşmada, muhtarlar, kurum amirleri ve il encümen üyelerinin bir araya gelmesinden ötürü Kaymakam Fatih Demir’e teşekkür etti. Muhtarların bu tür toplantıları fırsat bilerek ihtiyaçlarını direkt olarak iletebilecekleri bir ortamın oluştuğunu söyledi.

Daha sonra yapılan seçimde, İl Genel Meclisi Üyelerinden Mevlüt Ersin, İmran Ata, muhtarlardan ise Talip Kalaycıoğlu ve Bayram Ali Kılıç Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeliğine seçildi.
Kaynak: İHA