CHP'li belediye Atatürk resmini indirdi halk ayaklandı

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün Fethiye'deki hizmet binasında Atatürk fotoğrafını indirmesi tepkiye neden oldu.

CHP'li belediye Atatürk resmini indirdi halk ayaklandı
CHP'li belediye Atatürk resmini indirdi halk ayaklandı
2012 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulurken, Ölüdeniz Belediyesi kapatılarak Fethiye Belediyesi'ne bağlandı.

HİZMET BİNASI OLARAK KULLANILDI
Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz, döneminde yaklaşık 700 bin lira harcanarak yapılan Hisarönü Mahallesi'ndeki belediye binası da Fethiye ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak hizmet binası olarak kullanılmaya başlandı.

ATATÜRK POSTERİ KALDIRILDI
Ancak Muğla Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs'ta bina girişindeki 'Ölüdeniz Belediyesi' yazılı tabelayı ve Atatürk posterini Fethiye Belediyesi'ne bilgi vermeden kaldırdı. Atatürk posteri yerine asılmazken, bina girişine 'Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Hizmet Binası' tabelası asıldı.

DEĞİŞİKLİK BASINDAN ÖĞRENİLDİ
Fethiye Belediyesi'nden ortak kullanılan binaya ait tabelanın kendilerine bilgi verilmeden değiştirilmesine tepki gösterildi. Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı yurt dışı seyahatinde olduğu için yerine bakan Başkan Vekili Ak Partili Onat Akdu, tabela değişikliğini basından öğrendiğini söyledi.

Aynı zamanda Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi olduğunu anlatan Akdu, 'Birçok yerde binaların kullanımı protokollerle ayrıldı. Ancak Ölüdeniz'deki binanın mülkiyet paylaşımı için herhangi protokol önümüze gelmedi' dedi.

Tabela ile birlikte Atatürk'ün resminin de bina girişinden kaldırıldığını aktaran Akdu, şöyle dedi:

'HİÇBİRİMİZ ŞEKİLCİ DEĞİLİZ'
'Seçim arifesinde, hassas günlerden geçerken özellikle 19 Mayıs tarihinde Atatürk resminin oradan kaldırılmasına vatandaşlarımızın tepkisi oldu. Bu durumdan bir mana çıkarmak istemiyorum. Çünkü Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün'ü de tanıyorum. Konuya bakış açılarını biliyorum. Hiçbirimiz şekilci değiliz. Bana gelen telefonlarda vatandaşlarımızın tepkisi bu. Belki de başkan beyin bilgisi bile yok. Ancak o resmin indiriliyor olması, böyle hassas günlerden geçerken büyük tepkilere neden oldu. Muhatapları bu konuyla ilgili gerekli açıklamayı yapacaktır. Yapmaları da gerekir.'

Bu tarz işlemlerin belli usul ve kaidelerle yapıldığını kaydeden Akdu, yaşananların kendilerinde de şaşkınlık yarattığını vurguladı.

'CEKETİMİN YAKASINDA ATATÜRK ROZETİ VARDIR'

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün ise konuyla ilgili olarak, 'İlimizin büyükşehir statüsü kazanmasının ardından Ölüdeniz Belediyesi'ne ait hizmet binası bize geçti. Tabela değişikli sırasında eskiyen Atatürk figürünün cilalanmasını istedim. Ancak bu sırada Fethiye Belediyesi figürü bize verir misiniz ricasında bulundu. Kendilerini kıramadık. Bugün yarın Atatürk'ümüzün en güzel figürünü yerine koyacağız. Kimse kendine siyasi malzeme aramasın. 16 yıllık yöneticilik hayatımda benim ne kadar Atatürk hayranı olduğumu herkes biliyor. Bu konuda içim rahat. Ceketimin yakasında her zaman Atatürk rozeti vardır” dedi.

CHP'li belediye Atatürk resmini indirdi halk ayaklandı