Çanakkale'de Öğrencilere Tablet Dağıtıldı

Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (FATİH) projesi dahilinde Çanakkale’de Vahit Tuna Anadolu Lisesi’nde öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Çanakkale'de Öğrencilere Tablet Dağıtıldı
Vali Yardımcısı Sait Eskioğlu, İl Milli eğitim Müdürü Erdal Doğancı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Temel, Fatih Projesi İl Koordinatörü Tolga Er ve okul idarecilerinin katıldığı törende, Vahit Tuna Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerinden 50 öğrenciye sembolik olarak tablet dağıtıldı. Kalan tabletlerin önümüzdeki haftadan itibaren dağıtımının yapılacağı belirtildi. Tablet dağıtım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Doğancı, “İlimiz genelinde fen ve Anadolu liselerinden 37 okulumuz Fatih projesi 1. faz altyapı kurulum çalışması ihalesi dahiline alınmış, bu okullardan Fen Lisesi, Çanakkale İbrahim Bodur Anadolu Lisesi ve Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde akıllı tahtalar 2012 yılı Ekim ayında tamamlandı. 557 adet tablet dağıtıldı. Kalan 34 Anadolu Lisesi’nin altyapı donanımı ve etkileşimli tahtaları 2013 yılında teslim alındı. Kalan 3 okulumuzda ise deprem etüdü, okul yenilenmesi ve altyapı eksikleri yüzünden yapılamamıştır. Proje ilkokullar ve okul öncesi kurumlar da dahil edilerek ileride tamamlanacaktır” dedi.

Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, “Çanakkale eğitim açısından ülke sıralamasındaki yerini geliştirecektir. Tablet dağıtımı buna katkı sağlayacaktır. Zaten okullarımızda donanım eksikliği yok. Öğrencilerin de öğretmenleri ve aileninin desteği ile bu başarıyı yakalayacağınıza inanıyorum. Tabletleriniz hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu ve diğer davetliler öğrencilere tabletlerini dağıttı.

Kaynak: İHA