'Asarcık Tarihiyle Buluşuyor' Konferansı

Asarcık İlçesinde "Asarcık Tarihiye Buluşuyor" konulu konferans düzenlendi.

'Asarcık Tarihiyle Buluşuyor' Konferansı
Asarcık Belediyesince Ulu Cami Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa, Kaymakam Hicabi Aytemur, Garnizon Komutanı İbrahim İgal, Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Asarcık tarihini herkesin bilmesi gerektiğine işaret eden Kaymakam Aytemur, "Tarihini bilmediğimiz bir kenti ileri taşımamız, bu yere yön vermemiz mümkün değildir. Onun içindir ki Asarcık ilçemizin tarihini bilmemiz, öğrenmemiz gerekmektedir" dedi.

İlçede bazı önemli tarihi ve kültürel eserlerin olduğunu bildiklerini ancak bilmemiz yeterli olmadığını, bilinmeyenlerin de ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Aytemur, "Bu eserlerden yararlanarak buralarda yaşayan, millet, kavim ve medeniyetlerin meydana çıkarıldığı, tanıtımı yapıldığında inanıyorum ki Asarcık ilçesinin gelişmesinde faydalı olacaktır" diye konuştu.

Konferansa katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Kılağuz, Asarcık için yapılacak tarihi, sosyal ve kültürel hizmetlere belediye başkanı olarak her zaman destek vereceğini söyledi.

Konferans konuşmacı olarak katılan Samsun Arkeoloji Müzesi'nde görevli Arkeolog ve Sanat Tarihçisi Emine Yılmaz, Asarcık tarihi ve bu tarih üzerine inşa edilecek şehir kimliğiyle ilgili sunum yaptı.

Kaynak: AA