Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan Açıklaması

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, ülkede bölünme paranoyasıyla hareket edenler olduğunu belirterek, "Bugün bakıyoruz HDP’nin kendilerini bölmesine özel olarak destek verenler, ’Hadi barajı aşın da Meclise girin’ diyenler Anadolu Partisi’ne ’Neden bölüyorsunuz?’ paranoyasıyla yaklaşıyorlar. Oysa biz bölmek değil Türkiye’yi birleştirmek için, büyük bir Türkiye partisi olmak için yola çıktık. Birleşerek büyüyen bir Türkiye’yi hedef alıyoruz" dedi.

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan Açıklaması
Eskişehir’de partisinin il binası açılışından sonra açıklamalarda bulunan Emine Ülker Tarhan, Eskişehir’de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Çok genç ve kadınlardan oluşan kadroları olduğunu bildiren Tarhan, gençlerin ve kadınların desteğiyle yürüdüklerini söyledi.

81 ilde 85 seçim bölgesinde Türkiye’yi değiştirmek ve daha özgür kılmak için çalıştıklarını aktaran Tarhan, “Türkiye’yi daha çağdaş kılmak ve Türkiye’nin bölünmesine engel olmak, birleşerek büyümesini sağlamak, buna katkı sağlamak ve geleceğin partisi olmak için. Çünkü görünmeyen ve yok sayılan güçsüz kesimler var Türkiye’de. Kadınlar var yok sayılıyorlar. Gençler özgürlükleri yok sayılıyor. Özellikle yoksullar tamamen görünmez oldular. Asla var sayılmıyorlar. Biz o görünmeyen kesimlerin görünür kılınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden onlara mesajımız şu, ’Görünmez olmayı bırakın artık, varsınız. Evet yaşıyorsunuz. Bu ülkede söz sahibisiniz. Öne çıkın ve geleceğe oy verin’ diyoruz. Çünkü biz kendimizi geleceğin partisi olarak görüyoruz. Türkiye’nin geleceğinin artık bu yoksullar, ezilenler, yok sayılıp görünmez kılınanlar tarafından Türkiye’nin geleceğinin onların eline alınması ve onların tarafından yazılması gerekiyor. O yüzden bize bir şans vereceklerini düşünüyoruz. Bize yetki vereceklerini düşünüyoruz. O iddia ile yola çıktık. Her yerde çalışıyoruz genç milletvekili adaylarımızla. Burada olmaktan ve ilgiden dolayı mutluyum” dedi.

“BİZ BÖLMEK İÇİN DEĞİL TÜRKİYE’Yİ BİRLEŞTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Seçimden beklentisinden de bahseden Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, barajı aşmak istediklerini belirtti.

Ülkeyi birleştirmek için yola çıktıklarını aktaran Tarhan, Türkiye’de her 10 yılda bir beklentilerin değiştiğini vurguladı. Tarhan, “Biz barajı aşmak istiyoruz. Tabi ki Eskişehir’den de umutluyuz. Barajlar aşılmak ve yıkılmak içindir. Daha önce de benzer süreçler yaşadı Türkiye. Bölünme paranoyasıyla hareket edenler var. Bölmeyin bölmeyin diye. Bugün bakıyoruz HDP’nin kendilerini bölmesine özel olarak destek verenler, ’Hadi barajı aşın da meclise girin’ diyenler Anadolu Partisi’ne ’Neden bölüyorsunuz?’ paranoyasıyla yaklaşıyorlar. Oysa biz bölmek değil Türkiye’yi birleştirmek için, büyük bir Türkiye partisi olmak için yola çıktık. Birleşerek büyüyen bir Türkiye’yi hedef alıyoruz. O yüzden de söylediğim gibi barajlar yıkılmak içindir. Daha önce başka partilerden ayrılıp parti kuranlar, gerekirse bölenler, iyilik için bölenler kazandılar ve iktidar oldular. Bunun örnekleri var Türkiye’de. Her 10 yılda Türkiye’de bir şeyler değişir. Siyasi beklentiler değişir. Liderler ve partiler değişir 10 yıllık süreçlerde. Çünkü beklenti değişir, yönetenler eskimiştir ve söyleyecek bir şeyleri kalmamıştır. Ak Parti eskimiştir arkadaşlar. Şu anda bize ve gençlere verebileceği, vaat edebileceği bir hedefi yoktur. O yüzden siyasi dinamikler çok kısa süreçte değişecektir. Yeni liderlerle karşılaşacaktırlar. Türkiye buna hazır olsun” ifadelerini kullandı.

“CHP ELEŞTİRDİKLERİ ŞEYLERİ YAPIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) seçim çalışmaları hakkında da yorumda bulunan Emine Ülker Tarhan, CHP’nin eskiden eleştirdiği şeyleri, şimdi kendilerinin yaptıklarını söyledi.

Seçim sürecini, herkesin şeker dağıttığı bir dönem olarak nitelendiren Tarhan, “Herkesin bir vaat yarışına girdiği, sağa sola paralar saçtığı, şeker dağıttığı bir süreçtir seçim süreci. Yani herkesin her şeyi söylemesi mümkündür. Megakent projeleri, uzay kentleri, daha önce Ak Parti’nin yaptığı Gölbaşı Uzay Kenti Projesi, Kanal İstanbul çılgın projeleri falan bu tür projeler havalarda uçuşuyor. Ak Parti’nin yaptığı ve bizim eleştirdiğimiz her şeyi ve her yanlışı şu anda CHP’nin yaptığını görüyoruz. Eleştirdikleri her şeyi yapıyorlar. Uçuk projeler, hayal tacirliği, sülün Osman edaları. Bunlarla Türkiye demokrasisi de geleceği de bir şey kazanmaz. Siyaset şeker dağıtma sanatı değildir, para saçma değildir. Derinlikli ruhu ve kökü olması gereken projelerle halkın önüne çıkmak gerektiğini düşünüyoruz. Paketlenmiş bir ambalajla, reklamlarla balon gibi şişirilmiş bir anlayışla siyaset yapılmasını ben reddediyorum. Bizim yeni siyaset anlayışımız bunu tümüyle reddediyor. Gürültücü, derinliksiz, köksüz, sadece neoliberal politikalarla pompalanmış bir pazarlama anlayışını ve reklam anlayışını biz reddediyoruz. Bu yüzden bunca paketlenmiş otobüsler,her tarafta gürültü görmek, bayrak görmek bunu biraz rahatsız edici ve gereksiz buluyorum. Her şeyin bir ölçüsü olması gerekiyor” diye konuştu.

“HER GENÇ ARKADAŞLARA AYLIK 5 GB ÜCRETSİZ İNTERNET”

Son olarak projelerinden de bahseden Emine Ülker Tarhan konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim projelerimizde biraz derinlik, kök ve ruh var. Örneğin bizim Demir İpek Yolu projemiz var. Ekonomiyi canlandırmak ve Orta Asya’ya kadar uzanan bir Demir İpek Yolu. ’İkinci Demirağlar’ diyoruz biz buna. Çünkü gücümüzü Cumhuriyet kardeşliğinden alıyoruz. Cumhuriyet değerlerinin güçlendirilmesi ve yaşatılması, hırpalanan yönlerinin restore edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İlk yapacağımız şey de bir hasar tespitidir. Bir restorasyon sürecidir hırpalanan değerlerimizle ilgili. İkinci Demirağlar hamlesi böyle bir derinlikli projedir köy enstitülerinden ilham alan. Çünkü Cumhuriyetin o ilk kuşaklarının nasıl bilge kuşakları olduğunu ve nasıl bu ülkeye nasıl katkıları olduğunu biliyoruz. Biz istiyoruz ki köy enstitülerinden ilham alarak Anadolu Eğitim Enstitülerini oluşturalım. Nitelikli eğitimin yıllar sonra belki ilk harcını atalım istiyoruz. Gençlerimizle ilgili de onlara moral verecek projelerimiz var. Örneğin her genç arkadaşımıza aylık 5 GB ücretsiz internet hizmeti ve devlet tarafından dünyayı ve Türkiye’yi dolaşmak için teşvik diyoruz. Gençlik kooperatifleriyle ekonominin şenlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İcat çıkaran gençlik istiyoruz. Onların icatlarıyla canlanacak bir ekonomi görüyoruz ve gençlerimizin ilk iş yılında

Yüzde 100, ikinci iş yılında ise yüzde 50 SGK prim muafiyeti olsun istiyoruz."

"KADINLARIMIZA VE ÇOCUKLARIMIZA DOKUNAN YANACAK DİYORUZ"

Kadınlar için de moral verici projeleri olduğunu, tüm ev kadınlarının devlet teşviki ile emekli olması gerektiğini düşündüklerini anlatan Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, açıklamasını, "Ama çalışan ve çalışmak isteyen kadınların da özendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü çocuk ve yaşlı bakımı nedeniyle onların istedikleri gibi üretken olmadıklarını görüyoruz. Türkiye’de 16 milyon genç kadın evde oturuyor. İstediği halde çalışamıyor. 2 çocuğa kadar kreş desteği ön görüyoruz kadınlarımıza. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza dokunan yanacak diyoruz. Cinsiyete dayalı şiddet eylemlerinin tamamının çok ağır şekilde cezalandırılması tecrite kadar varan. Bir ceza hukukçusu olarak indirim, şartlı salıverme ve zaman aşımından muaf tutulmak suretiyle çok ağır cezalarla cezalandırılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü çok morale ihtiyaçları var. Kadınlar, yoksullar ve gençler son yıllarda çok hırpalandılar. Kökü olmayan, uçuk projeler bize göre değil. Biz daha gerçekçi, moral veren ve altını doldurabileceğimiz şeylerle meşgul oluyoruz” şeklinde sürdürdü.

Tarhan, açıklamasının ardından halkla selamlaştı ve yürüyerek Ali İsmail Korkmaz’ın heykelenin bulunduğu yere geldi. Emine Ülker Tarhan, burada heykel önüne çiçek bıraktıktan sonra partililerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA