Akçakoca Anıtı Tanıtım Programı Gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Akçakoca mescidi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Akçakoca Anıtı Tanıtım Programı Gerçekleştirildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra yolu üzerinde yer alan Babatepe’deki Akçakoca Anıtı çevresinde düzenleme ve mescit çalışması yaptı. Düzenlenen tanıtım programına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Büyükşehir Genel Sekreteri Doç Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Feyzullah Okumuş ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu “Akçakoca Bey Osman Gazi’nin büyük komutanlarındandır. Kocaeli ismi Akçakoca Bey’den dolayı buraya verilmiştir. Kocaeli’ni ismi oradan geliyor. Akçakoca’nın ili anlamında Kocaeli denmiştir. Bu bölgeleri İslam’ın adaletiyle tanıştırmışlar. Bizler de onların torunları olarak onlara kayık evlatlar olacağız. Buranın çevre düzenlemesini ve yolunu, mescidini yaptık. Akçakoca’nın evlatları torunları artık burayı rahatça ziyaret edebilir, dinlenebilir, piknik yapabilir, namazını kılabilir. Buranın çok güzel bir şekilde aydınlatmasını da gerçekleştirdik. Akçakoca Beyimize layık bir yer yaptık” şeklinde konuştu.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise konuşmasında “Bu toprakları vatan yapan Akçakoca’ya ve onun arkadaşlarına selam olsun. İslamı ve Türklüğü bu topraklara taşıyan bütün alperenlere selam olsun. Bu toprakların vatan olmasından bu yana, birlik beraberliğimiz uğruna, hayatlarını feda eden bütün şehitlerimize selam olsun. Bizler onların evlatları olarak bugün onların manevi huzurunda onlara yakışan bir ecdad şuuruyla hem onların mekanlarını hem de bu mekan yakışır bir mescidi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA