'90 Bin Şehide 90 Bin Fidan Projesi'

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde ilkokul öğrencileri, "90 Bin Şehide 90 Bin Fidan" projesi kapsamında oluşturulan hatıra ormanına fidan dikti.

'90 Bin Şehide 90 Bin Fidan Projesi'
Birinci Dünya Savaşı sırasında Sarıkamış Harekatı'nda Allahuekber Dağları'nda şehit düşen 90 bin asker için 90 bin fidanın yer alacağı hatıra ormanı oluşturuluyor.

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü ile 29 Eylül İlkokulu tarafından hazırlanan proje kapsamında 90 öğrenci, hatıra ormanına 90 sarı çam fidanı dikerek can suyu verdi.

Orman İşletme Müdürü Cemal Çelik, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin şehit dedelerinin anısına dikilen bu fidanları en iyi şekilde büyüteceğini söyledi.

Sarıkamış şehitlerinin anısının 90 bin fidanlık ormanda yaşatılacağını belirten Çelik, "29 Eylül İlkokulu ile şehitlerimizin anısına fidan diktik. Bütün kurumlar, okullar ve vatandaşlarla birlikte proje kapsamında fidan dikmeye devam edeceğiz" dedi.

Okul Müdürü Ahmet Karakoç da öğrencilerin bu projede aktif rol alacağını kaydetti.

Karakoç, dikilen fidanların burada büyük bir orman oluşturacağını ifade ederek, "Ortaklaşa geliştirdiğimiz projeyle 90 öğrenci 90 fidan dikti. Bu fidanları, şehitlerimiz anısına koruyup yaşatacağız. Çocuklarımız için güzel bir etkinlik oldu. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA