3. Güney Afrika Türk Film Festivali

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Güney Afrika Türk Film Festivali'nin açılışı, başkent Pretoria'da "Sivas" adlı filmin gösterimiyle yapıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Türkiye'nin Pretoria Büyükelçisi Kaan Esener, iki ülke arasındaki ortaklıklara değinerek, festivalle, Türkiye'deki kültür ile yaşamı sunma ve tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

Açılışa katılan eski Güney Afrika Uluslararası İlişkiler Bakan Yardımcısı Ebrahim Ebrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin iki ülke arasında gelişen anlayışa katkı sağladığına ve ilişkileri güçlendirdiğine dikkati çekti

Ebrahim, "Türkiye ve Güney Afrika ilişkileri hep güçlü olmuştur. Türkiye'nin yatırımlarını destekliyoruz" dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Güney Afrika Cumhuriyeti Kültür İşleri Konsolosu Zheng Wen de film gösteriminin hemen ardından "filmi beğendiğini, kırsal kesime odaklanmasına rağmen, konusunun evrensel olduğunu" ifade etti.

Güney Afrikalı Nelly Magungo da filmi çok beğendiğini belirterek, filmin Türkiye'nin bilinmeyen yönlerine değindiğini ve öğretici olduğunu söyledi.

Festivalde, Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da, Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta, Kaan Müjdeci'nin Sivas, Mehmet Fazıl Çoşkun'un Yozgat Blues ve Ömer Faruk Sorak'ın Aşk Tesadüfleri Sever filmleri gösterilecek.

Hafta sonu gösterime girecek filmler 23-24 Mayıs'ta Pretoria, 30-31 Mayıs'ta Cape Town, 6-7 Haziran'da Durban ve 13-14 Haziran'da Johannesburg Ster-Kinekor Nouveau sinemalarında izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: AA