Üzülmez Kar-Mek Sergisinde

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK kurslarında ilk bölgesel sergi Süleyman Şah İlkokulu’nda düzenlendi.

Üzülmez Kar-Mek Sergisinde
2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Kartepe Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kursları’nda (KAR-MEK) yılsonu genel sergisi ve sertifika töreni gerçekleştirildi.

KAR-MEK kursiyerlerinin ilk bölgesel sergisi Süleyman Şah İlkokul salonunda açıldı. KAR-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan serginin açılışında Kartepe Belediye Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Kartepe İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürü Halil İbrahim Alkan ile mahalle sakinleri hazır bulundu.

Usta öğreticiler Aysun Korkut ve Nihan Demir nezaretinde nakış ve elbise dikimi konusunda yıl boyu eğitim alan 50 kursiyerin eserlerinden oluşan serginin açılışında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Hanım kardeşlerimizi için ne yapsak azdır. Belediye Başkanlığına seçildiğimizde Kartepe’de belediyecilik hizmetleri yanında sosyal belediyeciliğin gereklerini de uygulamak için sizlerin desteğinizle çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada hanım kardeşlerimiz için birçok proje hayat bulurken, yenileri de tamamlanmak üzere. Uzuntarla’da projesi tamamlanan Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, Maşukiye’de kuracağımız bu kurslardaki ürünlerinizin satışı ile ev ekonominize katkı verecek satış standları ile Ulus Pazarı’nda da satış yapabilecekler. Emekevler Mahallesi’nde açtığımız ve diğer mahallelerde de uygulayacağımız Kadın Spor Merkezi de hanımlarımıza sunduğumuz hizmetlerden bir kısmı. Geleceğimizin teminatı göz bebeğimiz çocuklarımız için de yaz ve kış spor okulları ile verilen yüzme ve kayak branşları başta olmak üzere gelişimlerine katkı veren bilgi evlerimiz ile sosyal hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Kartepe’de ilk kez ilkokul 5. Sınıf 1650 çocuğumuz da bisikletle buluşturmaya başlıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Başkan Üzülmez ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra kursiyerlere kurs bitirme belgelerini takdim ettiler. Başkan Üzülmez, KAR-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerini beğeni ile inceleyen konukları, 25 Mayıs Arslanbey Ali Kuşçu Bilgi Evi’nde, 26 Mayıs Derbent Düğün Salonu’nda, 27 Mayıs Hasanpaşa Kurs Merkezi’nde ve 29 Mayıs Ataşehir Kurs Merkezi’nde yapılacak olan bölgesel sergi açılışlarına da davet etti.
Kaynak: İHA