Uşak'ta Zengin Olmayı Hayal Eden Şahıs Dolandırıldı

Uşak’ta yaşanan ilginç olayda kısa yoldan zengin olmak isteyen kişi dolandırıldı.

Uşak'ta Zengin Olmayı Hayal Eden Şahıs Dolandırıldı
Edinilen bilgiye göre, takma adı A.S.G. olan bayan sosyal paylaşım sitesi Facebook’ tan tanıştığı Kayseri’ de yaşayan S.T’ye (41) “Uşak’ın Karahallı ilçesinde çobanlık yapan teyzem var, teyzem ve çocukları saf, kendilerinde 100 bin İngiliz Sterlini var, bu paraları 290 bin TL’ye verecekler” demesi üzerine, S.T. Kayseri’ den 100 bin İngiliz Sterlini’ni almak için Uşak’a geldi. Dolandırıcıların kurbanı S.T. 90.000 TL parayı takma adları Aslı ve Yusuf isimli şahıslara vererek geri kalan parayı Kayseri’ de vereceğini söyledi.

Şüpheliler "biz teyzemle hemen görüşüp gelelim" diyerek S.T.’den aldıkları para ile yanından ayrıldılar. Ardından İngiliz Sterlini’nin olduğu çantayı açan S.T. içerisinde kağıt ve taşların olduğunu gördüğünde dolandırıldığını anlayarak soluğu Uşak Asayiş Şube Müdürlüğünde aldı.

Uşak Polisi, dolandırılan S.T.’nin şikayeti üzerine çalışma başlattı. Şüphelilerin C.Y. (39) ve D.K. (48) isimli şahıslar oldukları tespit eden polis olayın üzerinden çok geçmeden şüphelileri 1500 sterlin ve 11.500 TL parayla Denizli ilinde yakalanmasını sağladılar. C.Y. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine sevk edilirken, D.K. isimli kadının yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Kaynak: İHA