Tuncer Açıklaması 'Seçim Beyannamemizde Samsun'a Hem Hızlı Tren Hem De Otoyol Müjdesi Var'

AK Parti Samsun milletvekili adayı Adem Tuncer, Başbakan Davutoğlu’nun bizzat hazırladığı seçim beyannamesinde, Samsun’a hem hızlı tren hem de otoyol müjdesinin olduğunu söyledi.

Tuncer Açıklaması 'Seçim Beyannamemizde Samsun'a Hem Hızlı Tren Hem De Otoyol Müjdesi Var'
Ulaşım hizmetlerinin AK Parti’nin en başarılı olduğu alanlardan biri olduğunu ifade eden Adem Tuncer, “Başbakan Davutoğlu’nun bizzat hazırladığı, ulaşıma kapsamlı bir yer ayırdığı, beyannamede Samsun’a hem hızlı tren hem de otoyol müjdesi bir arada yer alıyor. Karayolunda ülkemizin kuzeyini güneyine, doğusunu batısına bağlayan ana akslarımızı tamamlayacak ve otoyol ağımızı geliştireceğiz” dedi.

“DAĞLARI DELECEK, TÜNELLERİ BİTİRECEĞİZ”

Çeşitli projeleri hakkında bilgi veren Tuncer, “Doğu Anadolu’yu Karadeniz Bölgesi’ne bağlayan Ovit, Cankurtaran ve Salmankaş Tünelleri, Orta Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan Ilgaz Tüneli, Cizre ile Şırnak’ı birbirine bağlayan Cudi Tüneli, Akdeniz sahilini geçilebilir kılan İçel-Antalya arasında 6 adet tünel başta olmak üzere 128 km uzunluğunda 62 adet tüneli tamamlayacağız. Ayrıca Nissibi, Kömürhan ve Ağın Köprüleri ile çok sayıda viyadüğü hizmete açacağız. Mega ulaşım projelerini hayata geçireceğiz. İstanbul Boğazının altından iki defa tünel yapmak yerine dünyada bir ilk olmak üzere tek geçişte tek tünel halindeki karayolu ve metro geçişlerini kapsayan 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli’ni tasarladık. Yüzyılın en büyük projelerinden biri olacak olan Kanal İstanbul Projesinin çalışmalarına devam ediyoruz. Projeyle, Avrupa Yakası’nda, Karadeniz ve Marmara Denizi’nin arasına bir kanal inşa edilecek ve İstanbul içinden iki boğaz geçen bir şehir haline gelecek. Ankara ve İstanbul arasını 1,5 saate indirecek yüksek hızlı tren projesini, YİD modeliyle, etaplar halinde gerçekleştirmek üzere proje çalışmalarını başlattık” diye konuştu.

“SAMSUN’A HIZLI TREN”

Milli demir yolu sanayisini geliştireceklerini ifade eden Tuncer, “Kapıkule’den Kars’a ve İzmir’den Habur’a uzanan Doğu-Batı demiryolu akslarındaki yük ve yolcu taşıyacak hızlı tren hatları ile Kuzey-Güney akslarındaki İstanbul-Antalya, İstanbul-İzmir-Aydın, Karasu-Antalya, Zonguldak-İçel, Samsun-Çorum-Kırıkkale-Ankara, Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya, Samsun-Gaziantep yük ve yolcu taşıyacak hızlı tren hatlarını bölümler halinde yapmaya devam edeceğiz. Milli demiryolu sanayimizi geliştirecek, hızlı tren dahil demir yolu araçlarımızı kendimiz imal edeceğiz. İhale hazırlıklarını sürdürdüğümüz projeyle ilk milli yüksek hızlı trenimizi faaliyete geçireceğiz. Aydın-Denizli-Burdur, Afyonkarahisar-Burdur-Antalya, Ankara-Sivrihisar, Sivrihisar-Bursa, Sivrihisar-İzmir, Şanlıurfa-Diyarbakır-Habur, Delice-Samsun, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir, Gerede-Merzifon, Yalova-İzmit ve Merzifon-Gürbulak Otoyolu Projelerinin 2023 yılına kadar gerçekleştirilmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

"HER YERE UÇAK"

“Her 100 km mesafede bir havalimanına ulaşacak şekilde ‘Hava Ulaşım Ağı’ oluşturacağız” diye konuşan Tuncer, “Önemli projelerimizden Diyarbakır Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmimleri Projesini tamamlayacağız. Milli Bölgesel uçak yapımına başlayacağız. Uydu Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezimizde yerli uydumuzun (Türksat 6A) üretimini tamamlayacağız. Türksat 4B’yi fırlatacağız. Türksat 5A uydusunun yapımına başlayacağız.”

"3 BÜYÜK LİMAN KURACAĞIZ"

3 büyük liman kuracaklarını söyleyen Tuncer, sözlerini şöyle tamamladı: “Marmara denizinde Kuzey Güney aksında en az 2 RO-RO terminali inşa ederek körfez ve boğaz köprüleri üzerindeki trafik yükünü azaltacak, İstanbul limanını kurvaziyer gemilerin ana yolcu değişim limanı haline dönüştüreceğiz. Kurvaziyer gemilerin diğer limanlarımıza uğrak çeşitliliğini teşvik edecek önlemler alacağız. Kıyı Yapıları Master Planını revize edeceğiz. Liman yönetim modeli ve bu modele uygun bir yönetim yapısı oluşturacağız. İzmit, İzmir ve İçel gemi hizmet alanlarında Gemi Trafik Hizmetleri sistemini hizmete alacağız.”
Kaynak: İHA