TSE Çalışanları 'Önce Kalite' Adlı Oyunu Sahneledi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) çalışanlarından oluşan tiyatro topluluğu, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesindeki Namık Kemal İlkokulunda "Önce Kalite" adlı oyunu sahneledi.

Okulun konferans salonunda sergilenen oyuna, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

TSE Genel Sekreter İdari Yardımcısı Doğan Yazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSE kurulduğu yıldan bu yana öncelikli amaçlarının standartları oluşturmak ve bunların uygulanmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Tiyatro faaliyetleriyle öğrencilere kalite bilincini kazandırmak istediklerini ifade eden Yazar, şöyle devam etti:

"Özellikle küçük yaştaki çocuklarımıza kalite bilincini yerleştirmeyi ve hayatlarının tamamında kaliteyi bir yaşam prensibi olarak kabul etmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Böyle bir algı oluşması için bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Türkiye genelinde onbinlerce çocuğa ulaştık. Bursa'da binlerce çocuğa gösteri yaptık, Ankara'da sürekli olarak gösterilerimiz oluyor ve diğer illerde milli eğitim müdürlüklerimizle beraber çocuklarımıza oyunlarımızı sergiliyoruz. Bu yıl sezonumuzu inşallah Yozgat'tan sonra Gaziantep'te sonlandıracağız. Gaziantep'te çok yoğun bir program olacak ve 15 gün sürecek. Sonbahardan itibaren, okulların açılmasıyla da yeni sezonumuzu başlatacağız. İnşallah Yozgat'ta ve ilçelerinde çok daha büyük organizasyonlar düşünüyorum."

Yazar, kendisinin de Sarıkayalı olduğunu ve buradaki Barbaros İlkokulunda mezun olduğunu dile getirerek, "Buradaki hedef kitlemiz, ilkokul çağındaki çocuklarımızdır. Bu çocuklarımız öğrenmeye tamamen açık oldukları için bundan sonra da kaliteyi zihinlerinden çıkarmayacaklardır. Türkiye'nin 81 ilinde ulaşmadığımız çocuğumuz kalmasın istiyoruz. Bu gösterilerimiz de bizlere yardımcı olan herkese teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

Kaynak: AA