Öğrencilerden Roman Çocuklara Gönüllü Rehberlik Hizmeti

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) öğrencileri tarafından "Çocuklar Topluma Projesi" kapsamında, dezavantajlı 44 Roman öğrenciye rehberlik eğitimi verildi.

Öğrencilerden Roman Çocuklara Gönüllü Rehberlik Hizmeti
KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Dr. Fuat Umay Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar ile Milli Eğitim müdürlükleri iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, 70 üniversite öğrencisinin ilkokul çağındaki dezavantajlı 44 Roman öğrenciye belirli zamanlarda temel ve psikolojik eğitim desteği sağladığını söyledi.

Üniversite öğrencilerinin Vali Faik Üstün İlkokulu'ndaki dezavantajlı öğrencilerle haftanın belirli saatlerinde bir araya geldiğini belirten Aykaç, proje ile öğrencilerin başarısının ve okula devamlılıklarının artırıldığını kaydetti.

Projenin başarı ile sürdürüldüğünü ifade eden Aykaç, şu bilgileri verdi:

"Merhameti, şefkati anladığımız zaman büyürüz. Çağdaş uygarlık, acımasız ve zalim. Çağdaş uygarlık, maddi kazanca dayalı. Bunları aşıp, insanlığımızı hatırlamalıyız. Sevgide, merhamette, şefkatte kazanmalıyız. Bizim kültürümüzde öteki yok. Diğer insanlara dokunabildiğimiz de insanlığımızı hatırlayabiliriz. Bugün insanlık büyük maddi varlıklara sahip. Bir kısım insanların maddi üstünlüğü diğer insanları insanlık dışı yaşama itmektedir. Dünyada bir kısım insanlar fazlasıyla zengin, bir kısmı ise fakir. Dünyanın neresinden bir insan insanlık dışı muameleye uğruyorsa itiraz etmeliyiz. Dünyadaki tüm insanlar ile bir olmalıyız. Et ve tırnak gibi bir arada yaşıyoruz. Şimdi ne oluyor da insanları ötekileştiriyoruz. Herkesle kucaklaşmalıyız."

Proje ile Roman çocuklara hizmet ettiklerini anlatan Aykaç, üniversite öğrencilerinin Roman çocuklar ile gönül bağı kurduklarını vurguladı.

Türk kültüründe kardeşlik ve paylaşmak olduğunu anlatan Aykaç, insanlığın bugün daha fazla maddi güce değil, bir olmaya ihtiyacın olduğunu sözlerine ekledi.

Roman Dernekleri Başkanı Mustafa Ovarda da projede emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür projelerin Roman vatandaşları için önemine işaret etti.

Törende Kırklareli Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç Çetin ile Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından projeden yararlanan 44 öğrenciye belgeleri verildi.

Kaynak: AA