Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı;

Ak Parti Eskişehir Milletvekili ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 7 Haziran seçimlerinde Eskişehir’den en az 4 milletvekili kazanmayı hedeflediklerini belirtti.

Bakan Avcı, TGRT Televizyonu’nda yayınlanan İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sunduğu "Neler Oluyor?” programında, hükümetin Eskişehir’e yaptığı hizmetler ve bu ildeki seçim çalışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Avcı, bir soru üzerine, “Şimdi tabi herkes kendine göre beklentileri olur, kime sorsanız bundan önce 2011 seçimlerinde mesela şimdi Eskişehirlilerin pek görmediği, yani 2011’deki seçimlerden sonra pek görmediği bir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’li milletvekili arkadaşımız 2011 seçimlerinde 6-0 diye konuşuyordu, dolaşıyordu. Sonra 2011’de 3-2-1 olarak biz birinci parti olarak üç milletvekili, CHP iki milletvekili çıkardı. Fakat CHP o iki milletvekilini muhafaza edemedi. Bir tanesini işte 6-0 diyen milletvekilimizi galiba ihraç ettiler. O da zaten çok Eskişehir ile imtizaç etmemişti, yani onun da üzüldüğünü zannetmiyorum. Eskişehirlilerde zaten sonradan haberdar oldular zannediyorum bütün bu olup bitenlerden. Diğer milletvekili arkadaşımız CHP’den seçilen milletvekili arkadaşımız Kazım Kurt, o da onu da Odunpazarı Belediyesine Belediye Başkan adayı olarak oradan çekildi. Mecliste Eskişehirli CHP milletvekili kalmamıştı. Yani biz seçime şimdi giderken şu anda Meclis’te CHP milletvekili yok, yani 6-0’la başladı şu anda yok. MHP’nin bir tane milletvekili vardı geçen dönemde 2011’de. Biz geçen seferde şimdi de 4 üzerinden çalıştık yani 4 milletvekili Eskişehir’de AK Parti’nin hak ettiği milletvekili en az hak ettiği sayının 4 olduğunu düşünüyoruz hak ettiğimizi düşünüyoruz. Ama alabilir miyiz? Eskişehir’de dengeler bakımından mesela 2011 seçimlerinde de şehrin seçimi üzerinde zaman zaman etkili olan bir misafir öğrenci kitlesi var. Eskişehir’de yükseköğrenimde 40 bin civarında şehirde mukim öğrenci kitlesi var. Zannediyorum 2011’de onun etkisi oldu, bu dönemde olacağını zannetmiyorum. Dolayısıyla, biz bu seçimlerde 2015 Haziran’ın da 4’ü hedefleyerek en az 4’ü hedefleyerek en az diyeyim de 5 ve 6’ncı sıradaki arkadaşlarında hakkını yemeyeyim. Çünkü onlar da bu genellikle başka yerlerde, başka partilerde hani seçilemeyeceği varsayılan, sıralara konan adaylar genellikle pek ümitli davranmazlar veya pek katkıda bulunmazlar. Bizim 5 ve 6’ncı sıradaki adaylarımız Yetkin Tetik ve Ali Demirel Maaşallah bizden daha çok koşturuyor, çalışıyorlar sahada gayret gösteriyorlar. Dolayısıyla, ben onlarında hakkını gözetiyorum.”

“13 YILDAN BERİ ESKİŞEHİR’E ÇOK BÜYÜK HİZMETLER GÖTÜRDÜK”

Nabi Avcı, Eskişehir’e 13 yıldan beri çok büyük hizmetler götürdüklerini aktardı. Avcı, “Biz AK Parti olarak sadece son dönemde değil, başından beri 13 yıldan beri Eskişehir’e ve havarisine, komşu illere gerçekten çok büyük hizmetler götürdük, götürüldü. Yani ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, tarımda pek çok alanda Eskişehir bu 13 yıla doğrusu çok bereketli bir şekilde değerlendirdi. Ulaşımda diyorum, çünkü Türkiye’nin ilk hızlı treni biliyorsunuz Ankara-Eskişehir arasında hizmete girdi. Şimdi o İstanbul’a da uzandı, Konya’ya da uzandı inşallah daha sonra Bursa, Bilecik üzerinden Bursa daha sonra İzmir, Anadolu, Sivas’a kadar projeler devam ediyor. Dolayısıyla, Eskişehir aynı zamanda bir ulaşım merkezi olarak bundan çok yararlandı. Şimdi işte evvelki gün ben tekrar son durumu görmek için ziyaret ettim. Eskişehir’in ilçesi Alpu’da Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi kuruyoruz. Ne demek Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi? Bütün Türk dünyasını, sadece Türkiye değil Türk dünyasının hızlı tren testlerinin yapılacağı bir merkez. Yani gerçekten Eskişehir’e teknolojik birikim olarak çok ciddi şeyler kazandıracak” dedi.

“ÖTEDEN BERİ ESKİŞEHİR BİR EĞİTİM KENTİDİR VE ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTEYİ DE KURACAĞIZ”

Raylı Sistemler Mükemmeliyet Merkezi’nin Eskişehir’de 700 dönümlük bir alana kurulduğunu sözlerine ekleyen Avcı, merkezin sadece Türkiye’ye değil Türk dünyasına ve oraların hızlı tren projelerine de hizmet verecek şekilde tasarlandığını belirtti.

Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi projelerinden de bahseden Avcı, “Hemen onu bütünleyen zaten bizim daha önce sözünü ettiğimiz Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi projemiz vardı, onu bu Meclis biraz erken kapandı, Japonlar biraz görüşmelerimiz sarktı ve dolayısıyla önümüzdeki yasama yılına kaldı. İnşallah Meclis açılır açılmaz onun da yasa teklifini vereceğiz. Bu Eskişehir Yüksek Teknoloji Üniversitesi özellikle ulaşım teknolojileri alanında havacılık ve kara ulaşımı ve demiryolu ulaşımı konularında bir ihtisas üniversitesi olacak. Onun dışında eğitimde zaten Eskişehir çok şükür çok ciddi bir noktaya geldi. Öteden beri Eskişehir bir eğitim kentidir, yani hem ilköğretimde, hem ortaöğretimde, hem üniversite eğitiminde Eskişehir öteden beri zengin bir şehirdir. Şimdi iki üniversitemiz var, inşallah Yüksek Teknolojiyle birlikte üçüncü üniversiteyi de kurmuş olacağız. Bu Yüksek Teknoloji Üniversitesi devlet üniversitesi olarak vakıf değil. Belki daha sonra vakıf üniversiteleri de Eskişehir’de başka girişimler başlatacaklar diye bazı duyumlarımızda var” diye konuştu.

“ESKİŞEHİR’DE ANLATACAK ÇOK ŞEY VAR”

Eskişehirle alakalı başka bir soruya da yanıt veren Avcı şöyle konuştu:

“Türkiye’de 31 ilde yapılacak şehir hastanelerinden bir tanesi de 1071 yataklı şehir hastanemizde Eskişehir’de 71 Evler Mahallesi’nde kurulacak. Yani Eskişehir’i anlatacak çok şey var onun için heyecanlanıyorum. Tarım bakımından aynı şekilde tarımsal üretime destek konusunda Eskişehir hem geçmişte aldı yani bu 13 yıl boyunca hem bundan sonra ayrıca teşvik kriterlerinin ilçelere göre belirlenmesi sayesinde bunlarda inşallah artacak. Dolayısıyla, Eskişehir’de seçim atmosferi bizim bunları hatırlatmamız, anlatmamız zaten vatandaş biliyor. Eskişehir’de vatandaş biliyor ama bir kere daha gittiğimiz yerlerde hatırlatıyoruz. Zaman zaman Eskişehir’de şöyle bir sorunumuz var. Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi bizde değil CHP’de, ama vatandaş hala Büyükşehir’e devredilmiş olan birtakım hizmetleri bizden bekliyor oradan alamadığı hizmetleri de. İşte suyla ilgili, ulaşımla ilgili şehir yerleşim yerlerinin merkezdeki yollarla ilgili biliyorsunuz artık köyler mahalle oldu, Büyükşehir’e bağlandı. Onlarla ilgili sorunları da anlatmak bize düşüyor yani artık bunların. Orada ciddi aksamalar var, vatandaşta o taleplerini sanki hala bunlar merkezi Hükümetin sorumluğundaymış gibi davranıyor.”

“YILMAZ BEY TANITIM KONUSUNDA ÇOK BAŞARILIDIR”

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in başarılı bir belediye başkanı olarak lanse edilmesine dair bir soruya karşılık da, “Evet, Yılmaz bey tanıtım konusunda çok başarılıdır. Yani birlikte de üniversitenin tanıtımı konusunda Anadolu Üniversitesi’nin tanıtımı konusunda da birlikte çalıştığımız için yakinen biliyorum. Hakikaten eski yani yapılan, yapılmayan hizmetlerin tanıtımı konusunda Yılmaz Bey sağ olsun başarılıdır” cevabını verdi.
Kaynak: İHA