İzcilik Kulubünün Kampları Devam Ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliğiyle “Bilgi evlerinde İzcilik” projesi kapsamında, izci kampları devam ediyor.

İzcilik Kulubünün Kampları Devam Ediyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Kartepe Pazarçayır İzcilik ve Doğasporları merkezinde bir kamp gerçekleştirdi. Kampa 60 sporcunun yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Eğitimci Liderlerinden Mustafa Kanıbol katıldı.

Kamp boyunca izcilere ateş çeşitleri, izci düğümleri, temel izcilik bilgileri, çadır kurma ve atıcılığın yanı sıra bisiklet sürme eğitimi verildi.

Doğa yürüyüşüne çıkan izciler yaban hayatı geliştirme sahasını ziyaret ederek bölgede yaşayan Kızıl geyik, Çakal, Tilki, Porsuk, Sansar gibi vahşi türler hakkında görevlilerden bilgi aldı. Yürüyüşün sonunda verilen ateş yakma eğitimi ile izciler obalar halinde ateş yakarak kendilerine verilen kumanyalarını pişirdiler. İzciler ormandan topladıkları kayın, gürgen, ve çam ağaçlarının yapraklarını mikroskopla inceleyip hücre yapıları yakından görme fırsatı yakaladılar.
Kaynak: İHA