Civciv 4 Ayaklı Doğdu

Ula ilçesinde yumurtadan 4 ayaklı olarak çıkan civciv, şaşkınlığa neden oldu.

Akçapınar Mahallesi'nde Celal-Burcu Çatalçam çiftinin kuluçkaya yatan tavuklarının yumurtalarından 8 civciv çıktı. Civcivlerden birinin 4 ayaklı olduğunu fark eden Çatalçam çifti, şaşkınlık yaşadı.

Burcu Çatalcam, gazetecilere, daha önce böyle bir şey görmediğini belirtti.

Civcivin 4 ayağı bulunduğunu görünce şaşırdıklarını dile getiren Çatalcam, kuluçkaya yatan tavuğun küçük bir cins, yumurtalarının da ceviz büyüklüğünde olduğunu kaydetti.

Civcivin arkasında yara bulunduğunu, onun dışında sağlık durumunun iyi göründüğünü anlatan Çatalçam, yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

- "Hormon ve katkı maddeleri genlerde değişiklik yapabilir"

Veteriner Behçet Düzgün de insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da genetik bozukluğa bağlı bu gibi durumlar meydana gelebildiğini vurguladı.

Bu tür normal dışı oluşan gelişimlere "Anomali" adını verdiklerini bildiren Düzgün, şöyle konuştu

"Günümüzde insanların olduğu gibi hayvanların da organik beslenme imkanı bulması zor. Hormon ve katkı maddeleri genlerde değişikliklere sebep olabiliyor. Aileden gelen genetik bir sorun olabileceği gibi yapay beslenme ve ilaçlara bağlı olarak da bu tür durumlar gelişebiliyor. Bu civcivin de bu nedenlerle 4 ayaklı dünyaya geldiğini değerlendiriyorum."

Düzgün, civcivin genetik bozukluğu nedeniyle çok fazla yaşamasının güç olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA