Altındağlı Vatandaşların Kültür Gezileri Sürüyor

Altındağ Belediyesi’nin her yıl Altındağlı vatandaşlar için düzenlediği Bursa ve Çanakkale gezileri devam ediyor. Çanakkale gezilerinde Altındağlı kadınlardan sonra, sırayı Altındağlı kadınların eşleri aldı. Gülpınar ve Yıldıztepe KEKM üyelerinin eşlerinin gezisine, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel de eşlik etti.

Altındağlı Vatandaşların Kültür Gezileri Sürüyor
Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’ne üye olan eşleri sayesinde şehir dışına çıkan ve 2 gün boyunca tarihi yerleri gezen Altındağlı beyler, hem eğlendi, hem de öğrendi. Bursa’da Osmanlı Devleti’nin izlerine tanıklık eden Altındağlı beyler, Çanakkale’de ise Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının destanına şahit oldu.

TARİHE YOLCULUK BURSA’DA BAŞLADI

Altındağ Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen geziler için, her gün Altındağ’dan 2 otobüs hareket ediyor. Altındağlıların tarihe yolculuğuOsmanlı Devleti’nin başkenti olan Bursa’da başlıyor. Tophane’de Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret eden Altındağlı vatandaşlar, burada dua ediyor. Daha sonra Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan Ulu Cami’yi gezen, Hacivat ve Karagöz Müzesi’ni de ziyaret eden ve burada keyifli vakit geçiren Altındağlılar, bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor.

ÇANAKKALE’DE DUYGU DOLU ANLAR

Altındağlı vatandaşlar daha sonra soluğu Çanakkale’de alıyor. Feribotla Çanakkale Boğazı’ndan geçerek Eceabat’a ulaşılıyor ve tarihe yakından tanıklık ediliyor. Altındağlılar burada, Türk Kurtuluş Savaşı tarihinin izlerini yakından görme, Çanakkale kara ve deniz savaşlarının yapıldığı yerleri gezme fırsatı buluyor.

Önce Kilitbahir Köyü’ne, daha sonra Türk askerlerinin namaz kıldığı Namazgâh Tabyası’na ve Rumeli ve Hamidiye Mecidiyesi’ne giden Altındağlılar, Çanakkale Savaşları’nda kaldırdığı 210 kiloluk top mermisiyle tarihe geçen ve Türk askerinin ruhunu yansıtan Seyit Onbaşı Heykeli’ne de büyük ilgi gösteriyor.
Kaynak: İHA