Adana'da Duraksız Taksicilere İstasyon Müjdesi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, durağa bağlı olmadan çalışan ve çeşitli baskılara maruz kalan taksiciler için kent merkezindeki iki noktada "transit taksi istasyonu" yaptırdı.

Büyükşehir Belediyesinin yazılı açıklamasına göre, merkez Çukurova ilçesinde ve Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi önünde yapımı tamamlanan istasyonlar, törenle açıldı.

Törende konuşan Sözlü, taksicilerin, kentte ulaşımının bel kemiği olduğunu belirterek, "Halkın seçtiği bir belediye başkanının, bir siyasetçinin kendi hemşehrilerinden gördüğü bu teveccüh en büyük kıymettir, en büyük servettir" ifadelerini kullandı.

Adana'da yaklaşık 3 bin taksi plakası bulunduğunu aktaran Sözlü, şunları kaydetti:

"Bunların yaklaşık bin 500-2 bini aktif. İnşallah biz taksicilikten ekmek çıkaran, ailesinin rızkını buradan temin eden hemşehrilerimizin bu işi şerefi, haysiyeti, onuruyla yapmasının önünü açacağız. Bizim gibi bir memleket çocuğuna, siyasete girerken, halk çocuğu olmaktan başka bir referansı bulunmayan insana yakışan budur. Milliyetçi hareketin siyaset felsefesi de emekten, emekçiden yanadır. 500 kadar taksinin durak sorununu çözdük, diğerleri de oradan oraya itilip kakılıyor, yer bulamıyor. Bazı yerlerde de yolcu almalarının önü kapanarak, baskıya maruz bırakılıyorlar. Bunlar bizim bulunduğumuz yerde olmayacak hareketlerdir. Bu tür olumsuzlukların kökünü kazıyacağız. Taksici esnafının hakkını koruyacağız, hakkaniyetli davranacağız. Durakçıların da düşmanı değilim, onlara da Allah bol rızk, kazanç versin."

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İlyas Karabıyık da taksici esnafının kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Huzurlu, rahat, güven içinde bir ulaşım sistemi oluşturmayı hedeflediklerini bildiren Karabıyık, şu ifadeleri kullandı:

"Taksici esnafımızın huzur ve güven içinde işletmeciliklerini yapmalarına olanak tanıyacak bir sistemi hayata geçirmek istiyoruz. Transit taksi istasyonlarıyla bütün taksici esnafımızın rahat ve huzur içinde yolcularını indirip bindirmeleri mümkün olacak. Hizmetimizin ilk ayağı olan Anadolu İstasyonu ve Aşkım Tüfekçi Hastanesi'nin karşısındaki istasyonu bugün oluşturuyoruz. Ramazanoğlu Camisi önünde ve Atatürk Caddesi'ndeki 75. Yıl Sanat Galerisi önünde de birer tane yapacağız."

Kaynak: AA