TİM Başkanı Büyükekşi Gaib'te

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyet Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği’ni (GAİB) ziyaret ederek Koordinatör Başkan Abdulkadir Çıkmaz’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TİM Başkanı Büyükekşi Gaib'te
Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından yaptırılan “GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış töreni, TİM Sektörler Konseyi Toplantısı ve 2014 yılı ihracat Rekortmenleri Ödül törenine katılmak üzere Gaziantep’e gelen Tim Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TİM Sektörler Konseyi üyelerinden oluşan heyet GAİB’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan ve Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya’nın da katıldığı ziyarette Başkan Çıkmaz 2014 yılı ihracat rakamlarıyla 2015 yılının ilk beş ayında yapılan ihracatlarla ilgili bilgiler verdi. TİM tarafından yapılan Türkiye’nin ilk bin ihracatçı firması listesinde GAİB üyesi firmaların etkin olarak yer almasının gurur verici bir gelişme olduğunu belirten Başkan Çıkmaz yaptığı değerlendirmede 2014 Türkiye’nin İlk bin ihracatçı firma araştırması verilerine göre Gaziantep iller bazında üçüncü olurken bölgeler bazında da Güneydoğu Anadolu Bölgesi de sıralamada üçüncü sırada yer almıştır. Bugün düzenleyeceğimiz ödül töreni ile ihracat şampiyonu firmalarımız ödüllendirilecektir” dedi.

GAİB’in çalışmaları hakkında TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye bilgi veren Başkan Abdulkadir Çıkmaz eğitimin önemli bir yatırım olduğunu ve Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendirdiğini belirterek, “GAİB bünyesinde düzenlenen ve üniversite mezunlarıyla çeşitli lise mezunlarını kapsayan eğitimlerle sektöre yeni kaynaklar oluştururken yaptırdığı okula da geleceğe önemli yatırımlar yapıyor. Eğitime olan katkılarımız devam edecektir” dedi.

GAİB’in Türkiye ihracatı için lokomotif görevi üstlendiğini belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’de yapılan çalışmalardan dolayı GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı MahsumAltunkaya ve Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu’nu kutladı.
Kaynak: İHA