Suriyeli İş Adamını Gasp Edenlere Dava Açıldı

Bayrampaşa'da ev almaya giden Suriyeli iş adamı Jalal Younes'in 540 bin dolarını silah zoruyla gasbeden 15 kişi hakkında, "nitelikli yağma" ve "kasten yaralama" suçlarından 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, bir kısım şüphenin bulunduğu aracın, 20 Şubat'ta Suriyeli iş adamı Jalal Younes ve bir inşaat firmasının yetkilisi Halil İbrahim Demirhan'ın içinde bulunduğu aracı Bayrampaşa Otogarı kavşağında çarparak durdurduğu anlatıldı.

Kazaya iki aracın daha karıştığı belirtilen iddianamede, "Üç araçtan inen şahısların, silahlarla içinde şikayetçilerin bulunduğu aracı durdurduğu, etrafını çevirerek şahısların araçtan inmelerini istedikleri sırada şikayetçi şoför Mehmet Eken'i bacağından yaraladıkları ve Younes'e ait çantadaki 540 bin doları yağmaladıkları anlaşılmıştır'' denildi.

Emniyet güçlerince olaya karıştığı belirlenen araçların takip edildiği aktarılan iddianamede, şüphelilerin Bayrampaşa'da bir binaya girdikleri, aynı binadan çıkan 3 kişinin de bir araca binerek döviz bürosuna gittikleri, Aksaray'a geldiklerinde polislerce yakalandıkları kaydedildi.

İddianamede, bazı şüphelilerin teslim olduğu, bazılarının da parmak izi tespitiyle yakalandığı belirtilerek, "Olayda yaralanan şoför Mehmet Eken kendisini yaralayan kişinin M.D.S, kendilerine çarparak durduran aracı kullanan kişinin de M.J, Halil İbrahim Demirhan da aracın camına silahın kabzası ile vuran kişinin K.S, Jalal Younes ise para dolu çantayı alan kişinin S.G. olduğunu teşhis etmiştir'' bilgisine yer verildi.

Şüphelilerden T.L'nin yağma sonucu elde edilen paranın 39 bin dolarını Laleli'de bir mağazaya teslim ettiği kaydedilen iddianamede, ihbar üzerine bu paraya el konulduğu bildirildi.

İddianamede, şüpheliler S.G, I.K, K.S, M.D.S, G.K, L.G, G.G, T.L, M.M, E.T, L.S, M.M, M.J, L.J, M.P'nin "nitelikli yağma" ve "kasten yaralama" suçlarından 21'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

Duruşma, önümüzdeki günlerde Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Kaynak: AA