Sacide Nine Kendi İle Yaşıt Makineyle Hala Üretim Yapıyor

Aydın’da yaşayan 85 yaşındaki Sacide Ceylan, kendisi ile yaşıt makine ile hala üretim yapıyor. Türkiye’yi bekleyen en büyük sıkıntılardan birinin gençlerin sadece tüketmeye alışık yetişmesi olduğunu belirten 85 yaşındaki Sacide Ceylan, “Bu ülkede 10 gün elektrikler kesilse gençler kendi hayatını idame ettiremez” dedi.

Sacide Nine Kendi İle Yaşıt Makineyle Hala Üretim Yapıyor
Efeler ilçesine bağlı köylerde zaman zaman çobanlık zaman zaman tarım işi çoğu zaman da ev hanımlığı yaparak 1930 yılından bu yana Aydın’da yaşadığını belirten Sacide Ceylan, 1950 yılından beri aynı dikiş makinesini kullanarak hem evinin hem de konu komşunun terziliğini yaptığını belirtti.

Halen aynı makine ile kendi dikiş işlerini bizzat kendinsin yaptığını belirten Sacide Ceylan, hergeçen gün kullandığı son teknoloji ürünlerle övünen gençliğin ciddi yanlış içinde olduğunu söyledi.

“Yeni nesil teknolojiye ayak uydurma sevdasına düşünce kendi öz kültürünü” unuttu diyerek elektrikle çalışan ve bilgisayar destekli aletlerin insanları hayat mücadelesinde çaresiz duruma düşürdüğünü belirterek “Geçenlerde Aydın’da 8-10 saat elektrikler kesildi. Kesinti nedeniyle inekler bile sağılmadı. Gençler teknolojiyi kullanmıyor adeta bağımlı hale geliyor. Elektrikler uzun süre gelmese köyde inek savan bile az kişi kalacak. Biz bir şekilde hayatımızın sonuna yaklaştık. Ama gençler hayatta kalmak için teknolojiyi kullansınlar ama bağımlı olmasınlar. Dikiş diktiğim makine benimle yaşıt ve 1950’li yıllardan beri kullanıyorum. Elektrik olsa da çalışır olmasa da çalışır. Şimdi hayat elektrik ve internete bağlı artık” diyerek kendi ile yaşıt makinesi başında gençlere nasihat etti.
Kaynak: İHA