Özdağ Açıklaması 'Spekülasyonlara İnanmayın, Fatih Projesi Devam Ediyor'

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ bazı kesimler tarafından ‘Fatih Projesi son buldu, devam etmeyecek’ şeklinde spekülatif içerikli söylem ve haberlerin doğru olmadığını belirterek, “Bu projeyle ilgili olarak 1 milyon lira bütçe Milli Eğitime aktarılmış durumda. tablet bilgisayarların dağıtılmasıyla ilgili her şey sorunsuz devam etmektedir. Kaldı ki Fatih Projesi sadece akıllı tahta ve tabletten ibaret bir proje değil. Bu proje kapsamında 81 ilimizde 101 adet Uzaktan Eğitim Merkezi kuruldu. Fatih Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanma hedefimizi gerçekleştirdik” dedi.

Özdağ Açıklaması 'Spekülasyonlara İnanmayın, Fatih Projesi Devam Ediyor'
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu SGK) İl Müdürlüğünü ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa’daki okul sayısını bin 73’ten bin 530’a yükselttiklerini belirterek, “Eğitimde kaliteyi arttırma amacıyla Manisa’da yeni 3 bin 749 derslik inşa ettik” dedi.

Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırdıklarını ifade eden Özdağ, “Turgutlu ilçemizin Yıldırım Mahallesinde yeni yapılan okullara İmam Hatip Ortaokulunu da dahil edeceğiz. Bu okulumuz 16 derslikli olacak. Aynı zamanda yine bu okulun yapıldığı bölgede Anaokulu yapacağız. Her iki okulunda ihaleleri yapılarak en kısa zamanda temellerini atacağız. Turgutlu’da ki yeni kapalı spor salonunun yapımını tamamladık. Bu salonumuzun adını da Yıldırım Beyazıt Spor Salonu adını koyduk. Turgutlu’da yapımı devam eden 3. Gençlik Merkezini tamamladık. Çok yakın sürede de Ergenekon Mahallesine yüzme havuzu kazandıracağız.” diye konuştu.

MANİSA’DA 22 BİN AİLEYE EĞİTİM NAKDİ YARDIMI

Manisa’da her yıl 22 bin dar gelirli öğrenci ailesine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu aracılığıyla destek sunulduğunu kaydeden Özdağ, Fatih Projesini sekteye uğratmak amacıyla ortaya sürülen spekülasyonlara inanılmaması gerektiğini belirterek, “Fatih Projesi kapsamında Manisa’da ki okullara bin 664 akıllı tahta, 68 çok fonksiyonlu yazıcı, 68 doküman kamera, 11 bin 390 tablet bilgisayar teslim edilmiştir. En son olarak bu projeyle ilgili olarak 1 milyon lira bütçe Milli Eğitime aktarılmış durumda. Tablet bilgisayarların dağıtılmasıyla ilgili her şey sorunsuz devam etmektedir” şeklinde konuştu.

O GAZETE YAPTIĞI HABERDE ZİHNİYETİNİ GÖSTERMİŞ

Ulusal bir gazetenin Manisa’da Milli Eğitim Müdürlüğünü hedef alarak yaptığı haberin gazetecilik ilke ve etik anlayışıyla bağdaşmadığını kaydeden Özdağ, “Gazetenin haberinde Milli Eğitim Manisa İl Müdürlüğü tarafından ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı yazıldığı ve İmam Hatip okullarının çoğaltılması üzerine talimat verdiği kaydedilmektedir. Bu kesinlikle doğru değildir ve spekülasyondan ibarettir. Belirtilen yazı elimizde olup yazıda, hangi okul eksiği var ise bununla ilgili bir rapor oluşturulması ve çalışma yapılması istenmiştir. Aynı zamanda bu çalışmada hangi okul depreme dayanıklı ya da dayanıksızdır çalışması da yapılarak bilgi verilmesi istenmiştir. Bu çalışmalar neticesinde ister biz AK Partili Manisa Milletvekilleri, ister Manisa Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş ister Milli Eğitim Müdürümüz ve yetkili arkadaşlarımızla gerek hayırseverleri devreye sokarak gerekse devletimizin imkanları seferber ederek Manisa il ve ilçelerimizde Anaokulundan, Liseye, Liseden meslek liselerine, İmam Hatiplere varıncaya kadar hangi ihtiyaç varsa o okulun yapılması için gayret göstereceğiz. Okullarımızda ne ihtiyaç varsa bunları tamamlayacağız. Yazı tamamen bundan ibarettir. Böyle bir yazıyı dahi çarpıtmak istemeleri ve İmam Hatipler noktasına indirgemek bir zihniyet meselesidir. Cumhuriyet Gazetesinin zihniyetinin göstergesidir. Bir yandan habercilik adına etik kurallara riayet etmiyorlar bir diğer yandan İmam Hatiplerin çokluğundan rahatsız oluyorlar ki böyle bir şeyde yok. Özel İmam Hatip çalışması yoktur, ihtiyaç neyse onun giderilmesi hususunda çalışılmaktadır. Bu konuyu kamuoyunun taktirine sunuyor, Cumhuriyet Gazetesini de yaptığı yanlış haberlerden dönmeye davet ediyorum. Bu gazetenin İmam Hatiplere bir düşmanlığı yoksa ve varlığından rahatsızlık duymuyorlarsa kendilerini bu yaptığı haberi düzeltmeye davet ediyorum” dedi.

23 MAYIS’TA BAKAN EROĞLU MANİSA’DA

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinin ardından SGK Manisa İl Müdürlüğünü ziyaret eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 23 Mayıs’ta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Soma’ya geleceğini belirtti.

Özdağ, “Soma’da 301 kardeşimizi maden şehidi olarak defnettikten sonra tüm hayırsever vatandaşlarımız adeta devletimizle el ele vererek bir seferberlik başlattılar. Hayırsever İşadamı Sadettin Saran 600 bin TL’ye bir spor salonu yaparak Somalıların hizmetine tahsis etti. Yine Hayırsever İşadamı ve TFF Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in yaptırdığı okulun açılışı yapılacak. Soma’da bunun yanısıra Türk-Yabancı ortaklığında bir çimento fabrikası yapıldı. 200 Milyon Avroluk bu yatırımın hizmete girmesiyle 750 vatandaşlarımıza bir istihdam sağlamış olacağız. Bu çimento fabrikasının yapımı 18 ayda tamamlanacak. Soma’da yapılan yeni OSB ile ilgili tüm düzenlemeler bitmiş durumda en geç ekim ayında yapım çalışmalarına başlanarak 2 bin kişiye de burada istihdam sağlayacağız. Otoban çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor bu çalışmanın bitmesiyle birlikte OSB’lere entegre edeceğiz” diye konuştu.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİNİ 35 KAT ARTTIRDIK

AK Parti iktidarı döneminde Sosyal Güvenliğe yeni bir anlayışın hakim olduğunu belirten Özdağ, “Avrupa ülkelerinde her geçen yıl işsizlik artarken küresel krize rağmen AK Parti’nin istikrarlı ülke yönetimi anlayışıyla Türkiye’de artık işsizlik azalmakta, istihdam artmaktadır. Manisa’da 2014 yılında düzenlediğimiz 368 işbaşı eğitim programıyla 439 kişi işe yerleştirilmiş olup engelli memur, şehit yakınları ve gazilerimize istihdam hakkı ve Soma’da 301 maden şehidimizin birinci derece yakın akrabalarına sağladığımız istihdam hakkı bunun dışındadır. Aktif sigortalı sayısını 13 yılda yüzde 59 seviyesinde arttırdık. Bu örnekler iktidarımızın iş sağlığı ve güvenliğine verdiği önemi en iyi şekilde anlatmaktadır. Hepimizin başına gelebilecek olan işsizliği devlet şefkatini uzatarak yenmenin mutluluğunu gösterdik. Herhangi bir sebepten dolayı işsiz kalan vatandaşlarımız artık sahipsiz değiller. Türkiye’nin işsizlik ödeneğini 35 kat arttırarak bir devrim gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ’a ziyaretleri esnasında AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, kurum idarecileri ve partililer de eşlik etti.
Kaynak: İHA